Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Λαϊκης Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας


               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυβέρνηση, Κεφάλαιο, Ε.Ε. και ΔΝΤ εφαρμόζοντας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ συνεχίζουν με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο να υποθηκεύουν το μέλλον μας. Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
Με απίστευτη αγριότητα η κυβέρνηση των δανειστών, της τρόικας, του κεφαλαίου συνεχίζει το βάρβαρο και προσχεδιασμένο έργο της κοινωνικής καταστροφής.
Ξεζουμίζουν αδίστακτα εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές.
Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν το δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ, φέρνουν νέα φορομπηξία.
Αδίστακτα κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, με όργιο απολύσεων, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, έκρηξη της ανεργίας.
Και μέσα σ’ όλα αυτά θρηνούμε το πρώτο θύμα της κρατικής καταστολής στη μνημονιακή περίοδο. Όχι μόνο με θλίψη αλλά και με οργή. 
Απέναντί μας έχουμε πλέον μια κυβέρνηση η οποία δεν θα διστάσει να αιματοκυλίσει τη χώρα για να παραμείνει στην εξουσία και να ολοκληρώσει τις εντολές που έχει λάβει από Έλληνες και ξένους δανειστές. Όσο περισσότερο αισθάνεται απομονωμένη (και η εγκατάλειψή της ακόμη και από τα παραδοσιακά στηρίγματά της στο εκδοτικό κατεστημένο, αυτό μαρτυρά) τόσο πιο κτηνώδεις θα είναι οι αντιδράσεις της. Μετά τις απειλές Βενιζέλου προς τους δημοσιογράφους, ήρθε ο ξυλοδαρμός τους. Μετά τις απειλές κυβερνητικών στελεχών προς τους συνδικαλιστές ήρθε ο... ψεκασμός τους. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διστάζει να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές με χημικές ουσίες, η χρήση των οποίων θα συνιστούσε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σε καιρό πολέμου. 
Τα επίπεδα κρατικής και παρακρατικής βίας δεν έχουν προηγούμενο στη μεταδικτατορική Ελλάδα.
Αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί τώρα, η χώρα, εμείς και τα παιδιά μας θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα.
Η Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας ,θα συγκεντρωθεί και θα συζητήσει για την κατάσταση που επικρατεί,καθώς και για τους τρόπους νόμιμης αποφυγής πληρωμής του νέου χαρατσιού της ΔΕΗ, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου κι ώρα 7:30 μ.μ στη Λαϊκή Αγορά της Πρέβεζας.

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ -ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ