Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Σε ένταση οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ ....


....νυν παράρτημα του Αγ. Όλγα (Κωνσταντοπούλειο)!

Σε ένα διαρκές τεστ νεύρων υποβάλουν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της διοικητές και διευθυντές. Θα έλεγε κανείς ότι τους τεστάρουν κάθε φορά για να δουν μέχρι που είναι τα όριά τους και μέχρι που θα αντιδράσουν. Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ραγδαία μείωση των μισθών τους έχουν και την καθημερινή αβεβαιότητα αν θα κλείσει το νοσοκομείο ή όχι! Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα.
Ήδη έχει κλείσει, ουσιαστικά, η παθολογική κλινική λόγω έλλειψης ειδικευμένων παθολόγων. Την προηγούμενη βδομάδα κυκλοφόρησε η "φήμη" ότι από το νοσοκομείο θα παραμείνουν μόνο η μονάδα τεχνητού νεφρού και τα εργαστηριακά τμήματα. Οι εργαζόμενοι επίμονα ζητούν να τους δοθεί το οργανόγραμμα αλλά δεν τους το δίνουν με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν έτοιμο, ενώ θα 'πρεπε να υπάρχει μέχρι τις 21/9. Από τότε πραγματοποιούν καθημερινά συνελεύσεις και είναι σε διαρκή επιφυλακή.
Προχθές την Πέμπτη, σα συνέχεια του σήριαλ, δόθηκε από τον διευθυντή του χειρουργικού τομέα του Αγ. Όλγα εντολή να μετακινηθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί και οι αναισθησιολόγοι στο Αγ. Όλγα και οι υπόλοιποι γιατροί, των αντίστοιχων τομέων του 7ου, να διαλέξουν μεταξύ Αγ. Όλγας και Παμμακάριστου.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα και είχαν σκοπό στη χθεσινή τους συνέλευση να προτείνουν κατάληψη του νοσοκομείου. Τελικά οι "από πάνω" αφού προφανώς μέτρησαν τις αντιδράσεις τα πήραν πίσω όλα. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν για να "καθησυχάσουν" τους εργαζόμενους η διοικήτρια και ο υποδιοικητής του Αγ. Όλγα καθώς ο διοικητής της 1ης  ΥΠΕ.  Μάλιστα λεγόταν για όλη αυτή την ιστορία  που ξεσήκωσε τους εργαζόμενους ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του εν λόγω διευθυντή. Το κακό με όλους αυτούς τους υπηρετούντες την κυβερνητική πολιτική είναι ότι δεν τους πιστεύει κανείς πια! Οι εργαζόμενοι πάντως δεν έχουν σκοπό να καθησυχάσουν!