Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δοσίλογοι..

Ευρύτατα στρώματα της κοινής γνώμης τους χαρακτηρίζουν σύγχρονους Τσολάκογλου.
Δεν έχουν άδικο.
Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή  του  ζήτησαν την μόνιμη εποπτεία της χώρα μας από την τρόικα!
Οπως όταν είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας φούσκωσαν το Δημοσιονομικό έλλειμμα , άρχισαν να κραυγάζουν URBI ET ORBI παρομοιάζοντας τη χώρα μας με "Τιτανικό" κλπ και την παρέδωσαν στα χέρια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Δεν τα ξεχνάμε!
Παραθέτουμε απόσπασμα από το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής των 17 (όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα iskra), στο οποίο φαίνεται ότι οι σύγχρονοι Τσολάκογλου κάλεσαν την τρόικα να αναλάβει την  μόνιμη και εντονότερη εποπτεία της διακυβέρνησης της χώρας!
"10. Θα πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση. Η ιδιοποίηση του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του ευθύνη των ελληνικών αρχών. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Επιτροπή, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της στην Τρόικα, θα συγκροτήσει για τη διάρκεια του προγράμματος επιτόπου εποπτική ικανότητα,συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα για την παροχή συμβουλών και συνδρομής ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Θα συνδράμει την Τρόικα στην αξιολόγηση της συμμόρφωσης των μέτρων που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αυτός ο νέος ρόλος θα καθοριστεί στο Μνημόνιο συμφωνίας".

Στις 18 Οκτώβρη στο πρακτορείο Reuters πηγή των Βρυξελλών δήλωνε:
"Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων... " "...Πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια.. ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε"!

Και έχουν το απύθμενο  θράσος οι σύγχρονοι Τσολάκογλου,  παραμονές της επετείου του "ΟΧΙ", να μιλάνε για επιτυχία !!!

Θέλω να δώ τους βο(υ)λευτές του ΠΑΣΟΚ πάλι  με με "βαρειά καρδιά" , πάλι με "συνειδησιακά προβλήματα", πάλι για..."τελευταία φορά" να ψηφίζουν το νέο μνημόνιο!!!

ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ!!!!