Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η ΟΕΝΓΕ για τη δίωξη γιατρού του Νοσοκομείου Ξάνθης

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2012
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ
Η ΟΕΝΓΕ πληροφορήθηκε με κατάπληξη ότι ο συνάδελφος Δημήτρης Αδαμίδης, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου – Κ.Υ. Ξάνθης και του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης γίνεται στόχος διώξεων για μια ακόμη φορά.
Ο συνάδελφος αφ’ ενός μεν διώκεται πειθαρχικά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «διότι άσκησε κριτική στην προϊστάμενη αρχή!!», αφ’ ετέρου παραπέμπεται στο πειθαρχικό του Ιατρικού του Συλλόγου, διότι είχε το σθένος και την ηθική ακεραιότητα να μην φοβηθεί να καταγγείλει ελαττωματικά υγειονομικά υλικά στο νοσοκομείο του.
Θυμίζουμε ότι την αρχική ενημέρωση για τα προβληματικά υλικά είχε κάνει η Ένωση Γιατρών Ξάνθης εγγράφως προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου το Μάρτιο  2011 , μερικούς μήνες αργότερα κινδύνευσε νεογνό λόγω ελαττωματικού υλικού («μανταλάκι» ομφαλίου λώρου) και ακολούθησε ποινική δίωξη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» όλων των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών Ξάνθης κατόπιν αναφοράς του διοικητή προς τον εισαγγελέα.
Εν συνεχεία η ΟΕΝΓΕ δημοσιοποίησε με πρωτοβουλία της το όλο θέμα για να ακολουθήσει συστηματική προσπάθεια φίμωσης και κατατρομοκράτησης των συναδέλφων της Ξάνθης. Ο δε υπουργός κάλεσε το σώμα επιθεωρητών υγείας για να ασχοληθεί με το θέμα.
Η σχετική έκθεση του επιθεωρητή υγείας αποτελεί μνημείο λόγου που θυμίζει άλλες εποχές. Αφού χαρακτηρίζει αυθαίρετες τις θέσεις του συναδέλφου, χωρίς κανένα επιχείρημα και χωρίς καμία αναφορά στα συντριπτικά αναλυτικά επιστημονικά στοιχεία που εκείνος παρουσιάζει, τον εγκαλεί για την κριτική του στάση απέναντι στην διοίκηση του Νοσοκομείου και ταυτοχρόνως για παράνομη
επικόλληση αφισών της ... ΟΕΝΓΕ !!
Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο τρομοκράτησης των γιατρών και πειθάρχησής τους από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που επιδιώκει με κάθε τρόπο την ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ δεν χρειάζεται γιατρούς ικανούς να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις διοικήσεις και τους υπουργούς της. Χρειάζεται γιατρούς - φοβισμένα ανθρωπάκια που θα ψελλίζουν «ναι» σε ότι απαιτεί η εξουσία.
Γιατρούς που θα αδιαφορούν για την καταπάτηση της προσωπικότητας και της υγείας των ασθενών τους.
Πρωταρχικό όμως, καθήκον κάθε γιατρού είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των ασθενών του. Και έτσι έπραξε και πράττει ο συνάδελφος Αδαμίδης. Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για το κοινωνικό-επιστημονικό του έργο (Προληπτική Παιδιατρική στα  Πομακοχώρια), με 8 επιστημονικά βραβεία για ερευνητικές του εργασίες, με εξαιρετικά αξιόλογο
επιστημονικό και κοινωνικό έργο δεκαετιών, δεν είναι από εκείνους τους γιατρούς που θα μπορούσαν να ανταλλάξουν την ορθή χρήση της Ιατρικής και την ασφάλεια των ασθενών τους με οποιοδήποτε τίμημα.

Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την υπεράσπιση του συναδέλφου ζήτημα τιμής του ιατρικού σώματος. Πρόκειται για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των ιατρών να δρουν ως δημόσιοι λειτουργοί υπέρ των ασθενών τους, και ταυτοχρόνως για την υπεράσπιση του δικαιώματος στον ελεύθερο λόγο και έκφραση, την ίδια την Δημοκρατία της οποίας επιχειρείται, στο πρόσωπο του συναδέλφου,
πρωτοφανής παραβίαση.
Απαιτούμε να σταματήσει πάραυτα κάθε δίωξη.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Πηγή:Ygeianet

Υπενθυμίζουμε σχετικές αναρτήσεις μας :