Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΟΣΑ ΣΕΝΤΣ (ΛΕΠΤΑ) ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011: Η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου με έγγραφο προειδοποιεί ότι κινδυνεύει η ζωή των νεογέννητων, επειδή τα μανταλάκια που τοποθετούνται για να κλείσουν οι αρτηρίες του ομφαλού είναι ελαττωματικά.
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Νεογέννητο αιμορραγεί από τον ομφαλό του λίγες ώρες μετά τη γέννηση, γιατί το μανταλάκι ήταν χαλασμένο. Τοποθετείται και δεύτερο – χαλασμένο και αυτό!! Ευτυχώς το τρίτο λειτουργούσε, είχε όμως ήδη χάσει το μισό του αίμα!! Με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες κατόρθωσαν σαν από θαύμα να το σώσουν.
20 μέρες πριν ελικόπτερο σούπερ πούμα μετέφερε τον πρόεδρο της Βουλής Πετσάλνικο, που είχε πνευμονία από την Καστοριά στην Αθήνα!! Μια πάθηση που αντιμετωπίζεται άνετα σε κάθε ελληνικό νοσοκομείο. Η κυβέρνηση ξόδεψε χιλιάδες ευρώ χωρίς να υπάρχει ιατρική ένδειξη για τον Πετσάλνικο και παραλίγο να στείλει στον θάνατο τον νεογέννητο συμπολίτη μας για λίγα σεντς (λεπτά)!!
Και ενώ θα περίμενε κανείς από το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του νοσοκομείου αν όχι να προβληματιστούν, για τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής των περικοπών στην ποιότητα της περίθαλψης, τουλάχιστον να σωπάσουν, αυτοί προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών που είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα!! Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε επιστήμονα και άνθρωπο που υπερασπίζεται την αλήθεια, το δίκιο και τα συμφέροντα των ασθενών.
Στην εποχή του Μνημονίου και της Τρόικας, στην εποχή όπου η υγεία γίνεται εμπόρευμα, η ασφάλιση και η περίθαλψη πετσοκόβονται, η δωρεάν παιδεία διαλύεται, το μεροκάματο εξανεμίζεται, η ανεργία φουντώνει και η φτώχια εξαπλώνεται, στην εποχή δηλαδή όπου προέχει η «μείωση του ελλείμματος» και «αποπληρωμή του χρέους», δεν μετρούν τα στοιχειώδη δικαιώματα, δεν μετρά η επιβίωση του λαού, δεν μετρά ούτε αυτή η ίδια η ζωή. Το μόνο που μετρά είναι τα συμφέροντα των «δανειστών» και το κέρδος των αρπακτικών του κεφαλαίου.
Ø    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ø    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ø    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ