Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ΕΟΠΥΥ

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα εισαχθεί την Πέμπτη προς επεξεργασία σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ρυθμίζονται μια σειρά από θέματα ανάμεσα στα οποία είναι και ορισμένα που έχουν σχέση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα άρθρα 30 και 31 (ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ) που προβλέπουν :
  • Το μεν πρώτο τη δυνατότητα  να αποσπώνται ( με αίτησή τους) υπάλληλοι των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, αλλά  και εποπτευόντων από αυτά ΝΠΔΔ (πχ νοσοκομεία)  στον ΕΟΠΥΥ για 2 χρόνια, για κάλυψη λειτουργικών του αναγκών.
  • Tο δε δεύτερο τη δυνατότητα στους γιατρούς των φορέων που εντάχθηκαν στον  ΕΟΠΥΥ, μόνιμους και με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του οργανισμού και στα ιδιωτικά τους ιατρεία μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας τους, με αμοιβή που θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών, εργασίας και υγείας.