Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΛΟΒΕΡΔΟΣ – ΜEGA : ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΘΡΑΣΟΥΣ

ή … ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ «ΣΥΓΓΝΩΜΗ», ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
(Ελληνική παροιμία)

Από Α.Ρ.Σ.Ι.                                         22-1-12

«Μπαξές» - κυριολεκτικά- η συνέντευξη του κ. Λοβέρδου στο αγαπημένο του megaλο κανάλι σήμερα, Κυριακή πρωί.
Κατ’ αρχήν πρέπει να σχολιαστεί η εξοργιστικά γλοιώδης στάση των χασαποαναγνωστόπουλων. Ο Α.Λ. φρόντισε … προληπτικά να τους βάλει στη θέση τους από την αρχή, αποκαλώντας τους «δημαγωγούς» μετά από μια ερώτηση που θεώρησε «σκληρή» (αν και το αντίθετο ήταν, «πασούλα» βολική όπως συνήθως του έκαναν), και εκείνοι … υποτάχτηκαν με την ουρά στα σκέλια ! Αν είχαν απέναντί τους π.χ. κάποιον εκπρόσωπο εργαζομένων και τους αποκαλούσε … «δημαγωγούς» θα έπεφτε η εικόνα λόγω … «τεχνικού προβλήματος» και ο καλεσμένος θα αποκλειόταν από όλα τα ΜΜΕ για κανένα εξάμηνο.

Όσον αφορά τα θέματα υγείας, τι να πρωτοπεί κανένας …
1)      Με υπερηφάνεια ανακοίνωσε πως η εξοικονόμηση δαπανών για τα νοσοκομεία το 2011 ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που είχε ζητήσει η τρόϊκα !!! Σε άλλο όμως σημείο απάντησε απολογητικά (τάχαμου) για τις ελλείψεις προσωπικού λέγοντας πως «δεν υπάρχουν καθόλου λεφτά για προσλήψεις, τι να κάνω» - άφησε μάλιστα ανοιχτό παράθυρο για ενδεχόμενες αναγκαστικές μεταθέσεις, λέγοντας πως μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει υπό τον φόβο των αντιδράσεων. Η αποθέωση του θράσους δε ήταν πως ο ίδιος έδειξε φωτογραφία από πόδι καταγματία ασθενούς που η έλξη κατέληγε σε … τρεις φιάλες ορού (προφανώς επειδή στο νοσοκομείο έλειπε το σύστημα με τα αντίβαρα) ρίχνοντας ευθύνη στους γιατρούς (!;) με τη φράση «αυτούς τους ορούς εγώ και εσείς τους πληρώνουμε, κ. Χασαπόπουλε» (!!!;;;). Πάντως, μετά από αυτά, ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ να κάνουν υπομονή γιατί … «το 2012 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά».
2)      Ανακοίνωσε πως η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων θα μειωθεί περαιτέρω κατά 900 εκ μέσα στο 2012. Για να γίνει αυτό αφ’ ενός θα πειστούν οι «σπάταλοι» και «απείθαρχοι» γιατροί να συνταγογραφούν γενόσημα φάρμακα. Αφ’ ετέρου θα πιεστούν να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ τα «απείθαρχα» ταμεία (ΝΑΤ, ΕΤΑΑ κλπ). Εδώ βέβαια διευκρίνισε 3 (τρεις) φορές πως … «εξαιρείται» το ταμείο των δημοσιογράφων, γιατί «αν και αυτόνομο, είναι πολύ εντάξει» (!!;;)
3)      Ανακοίνωσε με ύφος ρωμαίου αυτοκράτορα πως «εδώ και μια εβδομάδα ανέλαβα εγώ προσωπικά τον ΕΟΠΥΥ». Αφού «έθαψε» τον Κουτρουμάνη κανονικότατα ζητώντας «συγγνώμη» από τους ασφαλισμένους για τα μέχρι τώρα χάλια, ανακοίνωσε πως θα τα λύσει όλα μέχρι αρχές Μαρτίου. Μάλιστα μέχρι τότε είπε πως θα έχουν πληρωθεί και τα χρωστούμενα του ΟΠΑΔ στους γιατρούς (εδώ γελάνε …). Τώρα για το με τι τρόπο εννοεί πως «θα τα λύσει» αρκούν δύο παραδείγματα.  
Πρώτον ανακοίνωσε πως θα … «πατάξει» τους γιατρούς που αφού συμπληρώσουν τις 50 επισκέψεις την εβδομάδα που προβλέπονται από τον ΕΟΠΥΥ ζητούν … αμοιβή από τους υπόλοιπους ασθενείς (είδες θράσος οι γιατροί;) !!! 
Δεύτερον, είπε πως «όποιος γιατρός υπερσυνταγογραφεί θα διώχνεται αυτόματα από τον ΕΟΠΥΥ». Σαν παράδειγμα μάλιστα υπερσυνταγογράφησης ανέφερε το γνωστό εδώ και μια εβδομάδα από τον ίδιον πυροτέχνημα με τον … «ειδικευόμενο στην Ηλιούπολη» !!! 
Προσέξτε : δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο αρμόδιος υπουργός υγείας και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει στο πανελλήνιο πως πιάστηκε να υπερσυνταγογραφεί ένας υποτιθέμενος γιατρός, που όμως απλούστατα –αν βέβαια υπάρχει- δεν έχει δικαίωμα κάν να έχει ιατρείο και να δέχεται ασφαλισμένους, αφού σύμφωνα με τον υπουργό είναι … ειδικευόμενος !!! Και αυτό «πλασάρεται» με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» σαν … σοβαρή ενημέρωση !!!
4)      Για την φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων τα όσα είπε μάλλον ήταν … ζωντανή διαφήμιση των σκευασμάτων ενάντια στην … τριχόπτωση, αφού σίγουρα από όσους τα άκουσαν και έχουν στοιχειώδεις γνώσεις της ουσίας και των διαδικασιών, άρχισαν να τους πέφτουν τα … μαλλιά. Κατ’ αρχήν ανακοίνωσε με περισπούδαστο και επιστημονικοφανή τρόπο πως τα αντικαρκινικά σκευάσματα (προφανώς εννοούσε δραστικές ουσίες) που παρασκευάζονται στην Ινδία και στην Κίνα είναι … «πολύ καλύτερα» από τα αντίστοιχα που παρασκευάζονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ (!!!). Στη συνέχεια είπε πως θα αγοράσει υλικά «από την Κύπρο» (!!), «παρακάμπτοντας τα καρτέλ των εταιρειών» (!!!). Ο Θεός βοηθός δηλαδή … Αλήθεια, μέχρι τώρα νομίζαμε πως οι περισσότερες τεχνητές υπερτιμολογήσεις ακριβώς μέσω Κύπρου γίνονταν. Μήπως κάναμε λάθος ; Όσο για τις … ιαχές εκπροσώπων της συγκεκριμένης πολιτικής ενάντια στις … «πολυεθνικές», ταιριάζει η λαϊκή ρήση «σιγά μάγκα μη σου φύγει … κανένας πόντος από το καλσόν» …  Τέλος, πάλι με «βαρυσήμαντο» και «αποφασιστικό» ύφος προειδοποίησε πως αρνείται να πληρώσει κάθε παλαιό χρέος που δημιουργήθηκε πριν την τελευταία ρύθμιση (του 2009). Μάλιστα είπε πως «όποιοι προμηθευτές έχουν τέτοια τιμολόγια, άς πάνε δικαστικά». Μα κ. υπουργέ μου, αυτό ακριβώς κάνουν … Και σχεδόν όλοι –εφ’ όσον υπάρχει τιμολόγιο και παραστατικό παραλαβής από το νοσοκομείο-  δικαιώνονται πανηγυρικά, και το νοσοκομείο υποχρεώνεται να τους πληρώσει κανονικότατα και με τους τόκους … Καλά, με τους διοικητές των νοσοκομείων τους οποίους ο ίδιος διορίζετε, δεν μιλάτε καθόλου κ. υπουργέ ;
5)      Φυσικά απέφυγε να απαντήσει για θέματα που δεν ήθελε (και φυσικά για τα οποία οι δημοσιογράφοι δεν τον στρίμωξαν ιδιαίτερα … ) όπως π.χ. για νοσοκομεία που κλείνουν ή το δικαίωμα σε οποιονδήποτε επιχειρηματία να ανοίγει ιατρείο.


Το ίδιο «βιολί» είχαμε και  στα θέματα «γενικής» πολιτικής.

1)      Απείλησε με … «μακελειό» (!!!;;;) αυτούς που θα τολμήσουν να … «πειράξουν τον Γιώργο» (!!!;;;). Εδώ τα σχόλια περιττεύουν …
2)      Επιβεβαίωσε πάντως πως στο τέλος του 2009 για πρώτη φορά και σε αντίθεση με την πρακτική σχεδόν όλων των κρατών, εντάχθηκαν στα έξοδα του προϋπολογισμού τα χρέη ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, νοσοκομείων με αποτέλεσμα το έλλειμμα να εκτοξευθεί στο 15,6 %
3) Έβγαλε και … είδηση, λέγοντας πως υπήρχε εισαγγελικό πόρισμα προς τη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες του ίδιου και του κ. Παπουτσή σχετικά με τραυματισμούς πολιτών – διαδηλωτών και εγκλωβισμό τους στο μετρό της πλατείας Συντάγματος, το οποίο «όπως ήταν φυσικό, τέθηκε στο αρχείο». (!!;;) Εδώ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Πότε και με ποιά διαδικασία έγινε η σχετικη συζήτηση στη Βουλή; Οι βουλευτές των άλλων κομμάτων (ιδιαίτερα της αριστεράς) το πήραν χαμπάρι; Και αν ναι τι στάση κράτησαν ;


Ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου, της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, θα πρέπει να ξέρουν πως το … «φιλικό τηλεοπτικό περιβάλλον» των βαρόνων των ΜΜΕ είναι τεχνητό.
Στο πραγματικό, στο φυσικό «περιβάλλον» του λαού, των εργαζόμενων βγείτε αν τολμάτε κυρίες και κύριοι … 
Εκεί εδώ και καιρό δεν περνάνε ούτε το θράσος, ούτε τα ψέματα…