Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΕΟΠΥΥ: Η πλήρης κατάρρευση του συστήματος υγείας -Κινητοποίηση στην Πρέβεζα

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

          ΕΟΠΥΥ: Η πλήρης κατάρρευση του συστήματος υγείας

    Από την αρχή του χρόνου ο ΟΠΑΔ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, και ο ΟΓΑ ενσωματώθηκαν σε ένα φορέα (ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλύπτει πια 9,5 εκ. ασφαλισμένους!     Έτσι τώρα πια:
1.    Ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά είναι μόνο 5.000 μέχρι στιγμής, δηλαδή 1 ανά 2.000 ασφαλισμένους!
2.    Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους γιατρούς, αλλά και τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας τις πρωινές ώρες, μετά από ραντεβού, είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση. Επίσκεψη σε μη συμβεβλημένο γιατρό, δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.
3.    Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 200 το μήνα και 50 την εβδομάδα!!! Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, δεν του επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα κι έτσι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει! Δηλαδή ο ασθενής δεν μπορεί να έχει το γιατρό του και ο γιατρός δεν μπορεί να έχει ασθενή! Αν κάποιος ασθενής αρρωστήσει στο τέλος της εβδομάδας, έχασε! Αν είναι το νούμερο 51 και πάνω πρέπει να ψάξει άλλο γιατρό που να έχει ελεύθερα νούμερα κάτω από 50. Διαφορετικά θα πληρώσει!!!
4.    Η αποζημίωση του κάθε γιατρού θα είναι 6,5 ευρώ καθαρά ανά επίσκεψη! Ποσό που απαξιώνει τον ίδιο ως επιστήμονα και καθιστά για εμάς επικίνδυνη την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
5.    Την ίδια στιγμή περικόπτονται τα επιδόματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, καθιερώνεται 15% συμμετοχή σε όλους τους ασφαλισμένους και σε όλες τις παρακλινικές εξετάσεις, κόβονται μέσω της «αρνητικής λίστας» πολλά φάρμακα ευρείας χρήσης, ανοίγεται ο δρόμος για επιβολή συμμετοχής στη νοσηλεία στο ΕΣΥ και θεσμοθετείται η κάλυψη από τον ασφαλισμένο της ιατρικής αμοιβής.
    Συνεπώς, η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ διαμορφώνει ένα δραματικό τοπίο στο επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
    Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΝΤ και ΕΕ απόλυτα αφοσιωμένο στο έργο της λεηλάτησης κάθε κοινωνικής παροχής εδραιώνει μέσα από την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ την σχεδόν οριστική αποχώρηση του κράτους από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπέρ της ολοκληρωτικής επέλασης του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου σε αυτήν. Υπηρετεί πιστά το σύστημα υγείας τύπου ΔΝΤ, το οποίο όπου έχει εφαρμοσθεί, σε ανατολή και δύση, έχει ρίξει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 6-7 χρόνια!
    Με την ψευδεπίγραφη «απελευθέρωση» ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας καθώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ίδρυση φορέων υγείας, δεν απαιτείται άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος (!) ούτε καν άδεια λειτουργίας (!) του φορέα.
    Η εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (+20%) αποτελεί τομή στην αντιδραστική επίθεση. Εισάγουν τη λογική της εμπορευματοποίησης, της ανταποδοτικότητας, οδηγούν στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων με την ανοικτή πριμοδότηση του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα. Η αναστολή της εφαρμογής τους μέχρι τις 1/3 λόγω εκτόξευσης του κόστους είναι σαφής παραδοχή της αποτυχίας.
    Την ίδια στιγμή οι εισφορές μας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που καταβάλλουμε αδιάλειπτα, παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ενώ τα ήδη καταβεβλημένα έχουν κάνει φτερά σε «δομημένα ομόλογα» και υπέρογκες προμήθειες φαρμακευτικού υλικού, με ευθύνη των κυβερνήσεων. Κι αυτό το αίσχος ονομάζεται «πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».
    Το τεράστιο απόθεμα πλούτου, που με τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων έχει δημιουργηθεί, δε θα το αφήσουμε στα χέρια των κερδοσκόπων. Η αλληλεγγύη και η πρόνοια των μελών της κοινωνίας προς τους ασθενείς, πάσχοντες και νοσούντες δε θα επιτρέψουμε να μεταλλαχθεί σε μπίζνες των πολυεθνικών. Αυτές οι θυσίες των προγενέστερων, αλλά και των ζωντανών, προς τους ανήλικους και τους επερχόμενους δε θα εκμηδενιστούν για να τραφεί το τέρας της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
    Η υγεία δε θα γίνει εκβιασμός ανασφάλειας, φόβου και υποταγής των οικονομικά αδύναμων από τους κατόχους του πλούτου και της τεχνολογίας. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας για ένα αληθινά δημόσιο, λαϊκό, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα δημόσιας υγείας.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!



Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει δίωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Φλεβάρη για την κατάρρευση του συστήματος υγείας και την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργείται μετά την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ.

 Στα πλαίσια αυτά :
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας θα φτιάξει πανό και θα προσχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας την Πέμπτη 12 -2 μμ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
 Επειδή θεωρούμε ότι τα ζητήματα της Υγείας και της πρωτοβάθμια περίθαλψης μας αφορούν όλους, προτείνουμε  και καλούμε   όλα τα σωματεία στην πόλη  και στο νομό Πρέβεζας, με   αποφάσεις γενικών τους συνελεύσεων και των ΔΣ  τους, αλλά και  κάθε εργαζόμενο και πολίτη   να στηρίξει και να συμμετάσχει σε αυτή την κινητοποίηση.

Να προχωρήσουμε σε προσυγκέντρωση στην είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Πρέβεζας (Λεωφόρος Ειρήνης)  και με πορεία να κατευθυνθούμε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΟΠΑΔ) όπου και θα γίνει η συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας.