Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μισθολόγιο πείνας και δυστυχίας! Όλοι στο δρόμο!

Όπως είχαμε προϊδεάσει από πολύ καιρό  από αυτό έδω το ιστολογιο τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, η λαιμητόμος του περιβόητου νέου Μισθολογίου  είναι πλέον ΕΔΩ
Ναι,  αυτού του μισθολογίου  που κάποτε  η συνδικαλιστική γραφειοκρατία  της ΠΟΕΔΗΝ  περιδιαβαίνοντας τα νοσοκομεία της χώρας διαλαλούσε  ότι θα δώσει αυξήσεις στους υγειονομικούς!!!
Μάλιστα εκείνη την περίοδο κατηγορηθήκαμε από τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές  , λίγο ως πολύ για «καταστροφολογία» !

Τώρα που οι εργαζόμενοι, ειδικά στα Νοσοκομεία, έχουν αρχίσει να παίρνουν τα εκκαθαριστικά τους ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους ..

Μιλάμε για καταστάσεις και περικοπές   που ξεπερνούν κάθε φαντασία. 
Επειδή έχουμε μια ακριβή εικόνα των νέων «μισθών», και ειδικά  των καθαρών μισθών,  λέμε λοιπόν με κάθε σοβαρότητα και χωρίς ίχνος υπερβολής:
Το μισθολόγιο αυτό και οι καθαρές αποδοχές που προβλέπει θα οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή και κοινωνική και οικογενειακή αποδιοργάνωση δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας.
Ιδιαίτερα αυτό που συμβαίνει σε εργαζόμενους των κατηγοριών στοιχειώδους (ΥΕ) και μέσης εκπαίδευσης (ΔΕ), αλλά και σε εργαζόμενους με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας των κατηγοριών τεχνολογικής (ΤΕ)  και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) , δεν περιγράφεται!!!

Δεν υπάρχει ρε παιδιά , πώς να το γράψω , δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουν άνθρωποι με ορισμένους από τους  καθαρούς  μισθούς που έχουμε  δει.
Ειδικά όσες οικογένειες έχουν μπει στη διαδικασία σύναψης δανείου πχ για απόκτηση στέγης κλπ και έχουν άλλες υποχρεώσεις πχ φροντιστήρια παιδιών , ή σπουδές παιδιών τους  σε άλλες πόλεις …
Θα οδηγήσει ακόμα και σε αυτοκτονίες  αυτό το μισθολόγιο!   
Δεν υπερβάλουμε!
  • Έστω και τώρα, στο «και 10΄», δεν πρέπει να υπάρχει ο παραμικρός δισταγμός.
  • Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε την καταστροφή.
  • Όλοι σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία  για να αποφασιστούν νέες, μαζικές άγριες κινητοποιήσεις διαρκείας.
  • Καμιά μοιρολατρία.
  • Να ανατραπεί η συγκυβερνητική χούντα του Παπαδήμου και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Κόντρα στο σχεδιασμό του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού . 
Στην  ΠΟΕΔΗΝ  αυτή τη στιγμή οι  κομματικές κάστες έχουν άλλα σπουδαία πράγματα να ασχοληθούν .Είναι αρχές Φλέβάρη  το συνέδριο  της ομοσπονδίας και βέβαια το καταμέτρημα  και το σιγούρεμα των «κουκιών»  προέχει.
Όλοι οι καθοδηγητάδες είναι στο «τρέξιμο».
Πού καιρός για ουσιαστικούς και ανατρεπτικούς αγώνες!
Να τους ξεπεράσουμε!
Παντού έκτακτες γενικές συνελεύσεις με αποφάσεις για κινητοποιήσεις διαρκείας.

                                  Ή εμείς ή αυτοί!.