Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Το νέο Νοσοκομείο της Πρέβεζας , οι ΣΔΙΤ και …άλλα παραμύθια.

Τα τελευταία δυο-τρία  χρόνια,  όσοι συμμετείχαμε στο κίνημα για την ανέγερση και λειτουργία ενός  αποκλειστικά δημόσιου νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, είναι αλήθεια ότι είχαμε μπει στο στόχαστρο ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, αλλά και  ορισμένων συμπολιτών μας  οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ,  μας εγκαλούσαν ότι με  τη στάση μας εμποδίσαμε την ανέγερση ενός νέου Νοσοκομείου  στην Πρέβεζα, έστω και με το θεσμό των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)  όπως η  τότε  κυβέρνηση της ΝΔ προωθούσε. .

Τελευταία περίπτωση, οι αιχμές που άφησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Δεν θα επεκταθούμε γενικά στο θέμα , εξ άλλου έχουμε αφιερώσει πάρα πολλές δημοσιεύσεις (οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου μπορούν να ψάξουν στις ετικέτες-θέματα ιστολογίου αυτού εδώ του blog  , να «ανοίξουν»  τις  ετικέτες «ΣΔΙΤ»  και "Νοσοκομείο Πρέβεζας" και θα βρουν άφθονο υλικό).

Ποια ήταν όμως η τύχη των ΣΔΙΤ  στον  τομέα της κατασκευής και λειτουργίας νέων νοσοκομείων, έστω και σε εκείνα τα μέρη και σε εκείνες τις περιπτώσεις  που δεν υπήρξαν τέτοιου είδους και τέτοιου μεγέθους  αντιδράσεις όπως στην Πρέβεζα;

Τι απέγιναν περιπτώσεις οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν προχωρήσει πολύ περισσότερο από  την περίπτωση της Πρέβεζας;

Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!
Μάλιστα παραλίγο να χαθούν και τα οικόπεδα που παραχώρησαν οι σχετικοί Δήμοι.

Και για του λόγου το αληθές…ΚΛΙΚ ΕΔΩ