Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Νέο Μισθολόγιο. Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…




Έφτασαν «επιτέλους» στα χέρια όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία τα «πολυπόθητα» εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με το νέο μισθολόγιο και φαίνεται ότι και ο τελευταίος δύσπιστος αντιλήφθηκε ότι η έχουμε για γενικευμένη επίθεση στους μισθούς μας. 
Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα που σχεδίασαν και υλοποίησαν μαζί οι μνημονιακές Κυβερνήσεις μαζί με την τρόικα κατ’ απαίτηση των εργοδοτών.
Δεν έφταναν για την Κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ οι περικοπές στα δώρα, το πετσόκομμα στα επιδόματα, έπρεπε να «χυθεί αίμα» με την καρατόμηση των μισθών μας που φτάνει στο 30-40%
Ταυτόχρονα καταρρέει η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το νέο μισθολόγιο φτωχολόγιο σαν λύση για την ενίσχυση των ήδη χαμηλών αποδοχών και την άρση των ανισοτήτων.
Το νέο μισθολόγιο που διαμορφώθηκε είναι υποταγμένο σε σκληρούς δημοσιονομικούς κανόνες και τις εντολές της τρόικας, έχει μοναδικό στόχο την συμπίεση στο κατώτερο δυνατό επίπεδο των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα αποτελεί το όχημα προκειμένου η κυβέρνηση και οι εργοδότες να βάλουν χέρι και να συμπιέσουν συνολικά το εργατικό εισόδημα με παρεμβάσεις στα μεροκάματα και στον ιδιωτικό τομέα.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Υγεία βλέπουν νέες περικοπές στα ποσά που διατίθενται για νυκτερινά Κυριακές και αργίες, με αποτέλεσμα να τις πραγματοποιούν και να μην τις πληρώνονται. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την μείωση του αφορολόγητου από τις 12000 € στις 5000 €, την έκτατη εισφορά, τα χαράτσια στα ακίνητα αλλά και τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και βασικά είδη κατανάλωσης.
Γι αυτό και τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης στα Νοσοκομεία, που «έταζαν» στους εργαζόμενους αυξήσεις μέσω του νέου μισθολογίου, μιλούσαν για «άρση των αδικιών» προσπαθούν τώρα να δικαιολογηθούν, να διαφοροποιήσουν τη στάση τους για να αποφύγουν την γενική κατακραυγή.
Όταν λοιπόν όλα σαρώνονται από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις και τους συνέταιρους του μαύρου μετώπου, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να σηκώσουν το ανάστημά τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση.
Η πλειοψηφία στην Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. που καλλιέργησε αυταπάτες και σήμερα παραμένει παρατηρητής των «εξελίξεων», έχει τεράστια ευθύνη για την αδράνεια και το μούδιασμα που παρατηρείται στο χώρο της Υγείας και της  Πρόνοιας.
Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο από Σωματεία, που θα βάλουν σε κίνηση το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Υγειονομικών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός μας.
Καλούμε κάθε Συνδικαλιστική Κίνηση που αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων, κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή να πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή την προσπάθεια η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών θα δώσει όλες τις δυνάμεις.

Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών