Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ

                                          ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Οι Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το τελευταίο τρίμηνο και εξαντλώντας κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης , συνεχίζοντας την κινητοποίηση μας , βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μειώσουμε το ποσοστό ασφαλείας στο 33%, ασκώντας το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας από τον Μάρτιο του 2010, και για την εργασία μας κατά τις νυχτερινές ώρες και αργίες από τον Σεπτέμβριο του 2011.
   Έχοντας ενημερώσει την Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μετά την περικοπή των μισθών μας κατά 40% είναι αδύνατο να χρηματοδοτούμε εμείς το κράτος πληρώνοντας από την τσέπη μας  τα έξοδα για διακομιδές ασθενών από τα υπολειτουργούντα νοσοκομεία της επαρχίας προς το κέντρο  και  να επιβιώσουμε χωρίς να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας στην ώρα τους και με την τραγική μείωση των κονδυλίων για το ΕΚΑΒ θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
   Για πρώτη φορά ένας φορέας με τεράστια κοινωνική προσφορά απειλείται άμεσα να σταματήσει να παράσχει τις υπηρεσίες του στους Έλληνες πολίτες. Οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν και δεν παλεύουν για συντεχνιακά και οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, παλεύουν για να συνεχίσει το ΕΚΑΒ το κοινωνικό του έργο για δωρεάν και δημόσια προνοσοκομειακή φροντίδα.
   Κάποιοι ίσως ξεχνούν πως η χώρα μας είναι ευρωπαϊκό κράτος και με τις αποφάσεις τους οδηγούν τους Οργανισμούς κοινωνικής προσφοράς, στο μαρασμό και την εξαθλίωση.
   Σε μια περίοδο που όλοι οι πολίτες έχουν βυθιστεί στη φτώχεια και στην ανέχεια και έχουν στραφεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, η πολιτική ηγεσία κάνοντας τους πρόθυμους στις επιταγές της τρόικας, γκρεμίζει και το εναπομένον  κοινωνικό κράτος, κοστολογώντας πολύ φθηνά την ανθρώπινη ζωή.

   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να συστρατευτούν στον αγώνα μας για ένα δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα έχουν την παρακάτω μορφή:
-Συνέχιση της  επίσχεσης εργασίας με ποσοστό ασφαλείας 33% από
10-1-2011 και ώρα 07:00
-Κατάθεση αγωγής για την τιμωρία των υπευθύνων
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία έξω από το ΥΥ&ΚΑ την Πέμπτη 12.1.2011 και ώρα 12:00.
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ