Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο σεβασμός των αποφάσεων της Βουλής!!!

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάτι.
Έχουμε  σαφέστατη  άποψη ότι οι κυβερνώντες και γενικά όλος αυτός ο αστικός  βουλευτικός εσμός,  στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, της βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης  και της  απευθείας  ανάληψης διακυβέρνησης  από τις τράπεζες  και τις  επιχειρήσεις,   δεκάρα τσακιστή δεν δίνει για την ουσία  και αυτού ακόμα του θεσμού του  αστικού κοινοβουλευτισμού.
Μόνο το περιτύλιγμα του θεσμού κρατάνε,  για να παραπλανούν το λαό.

Ο Λοβέρδος το επαλήθευσε αυτό για μια ακόμη φορά.

Έτσι, ενώ ηττήθηκε προχθές  στη Βουλή  στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων (και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας) , καθώς σχετική τροπολογία του καταψηφίστηκε από την  πλειοψηφία των βουλευτών..
Αμέσως..
Την επόμενη μέρα..
Αφού πρώτα υποκριτικά διατράνωσε το  «σεβασμό του στην επιλογή της Βουλής»..
Δήλωσε ότι θα επαναφέρει αμέσως το θέμα  στη Βουλή τις επόμενες μέρες,  με αφορμή την  κατάθεση σχεδίου νόμου για την υγεία.
Αλλά επειδή  διάταξη που απορρίπτεται από τη Βουλή δεν μπορείς να την επαναφέρεις ..
Τι θα κάνει ο αθεόφοβος;
Θα φέρει συγκεκριμένη διάταξη, που με άλλο τρόπο,   επί της ουσίας θα επιβάλλει αυτά... που απέτυχε προχθές να «περάσει» στη Βουλή!
Πιθανόν με κάποια διάταξη που θα του δίνει το δικαίωμα - μέσω υπουργικής απόφασης -να καθορίζει αυτός  το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων!!!
Και έτσι ξεμπερδεύει μια και καλή  με το «σκόπελο» της Βουλής!!!
Αυτό θα πει σεβασμός στην απόφαση της Βουλής!

Ήθελα να ξέρω τι πίνουν τελευταία αυτοί οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚοι ..
..και δεν μας δίνουν!
Από τη μια ο Χρυσοχοΐδης  αλλά και η Κατσέλη που δεν πρόκαναν   να διαβάσουν το Μνημόνιο ( και προφανώς και τις επικαιροποιήσεις του) .. 
που "μέχρι συλλαβής" μας το «εφαρμόζουν» εδώ και δυο έτη!!!
Από την άλλη ο Λοβέρδος με τον... έμπρακτο σεβασμό του στις αποφάσεις της Βουλής!!!

Αλλά ως φαίνεται ..
Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι!

Από σημερινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας Α.Λοβέρδου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
...
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Από το μέγαρο Μαξίμου κυκλοφορούσε χθες το βράδυ, υπήρχε η διαρροή ότι θα επανέλθει το θέμα στην βουλή.( εννοεί του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μα προφανώς και θα επανέλθει, θα επανέλθει τις επόμενες μέρες, υπάρχει σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, θα επανέλθει με άλλη μορφή, δηλαδή γιατί δεν είναι σωστό μία διάταξη που απερρίφθη να την ξαναφέρεις και νομίζω ότι δεν επιτρέπεται κιόλας. Θα φέρω όλο το θέμα του ωραρίου που ο νόμος προβλέπει ότι επιλύεται με Υπουργική Απόφαση δική μου δηλαδή, θα ρυθμιστεί με τον νόμο διότι από αυτόν εξαρτάται για πολλές περιπτώσεις φαρμακοποιών η άσκηση του επαγγέλματος τους καθ’ όπως το θέλουν και καθ’ όπως το ωράριο των φαρμακοποιών το επιτρέπει. Γιατί εγώ δεν προέβλεψα κάτι πειρατικό. Να ανοίγει το φαρμακείο ό, τι ώρα θέλει όποτε θέλει, προέβλεψα μία συντεταγμένη διαδικασία ανοίγματος του επαγγέλματος και όχι κλεισίματος του. Εν πάση περιπτώσει συνολικά το θέμα θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας.