Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένουν στις διώξεις συνδικαλιστών γιατρών στην Ξάνθη


Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης και ο εισαγγελέας συνεχίζουν τις διώξεις κατά της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης(ΕΙΝΟΚΥΞ) μόνο και μόνο γιατί η Ένωση είπε την αλήθεια για την γνωστή υπόθεση με τα ελαττωματικά μανταλάκια (κλιπ) που τοποθετούνται για να κλείσουν οι αρτηρίες του ομφαλίου λώρου.ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Την Τετάρτη 28/9/2011 προγραμματίστηκε:
στις 10 πμ παράσταση στο Διοικητή (από Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ και προέδρους Ενώσεων)
στις 12 το μεσημέρι παράσταση στον εισαγγελέα.

Καλό είναι όλες οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να  εκδώσουν ψηφίσματα και να τα αποστείλουν στην ΕΙΝΟΚΥΞ.

Ένα σχέδιο ψηφίσματος μπορεί να είναι και το παρακάτω:

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΞΑΝΘΗ
Η …… καταγγέλλει τις διώξεις του διοικητή του Γ.Ν. Ξάνθης σε βάρος του Δ.Σ της ΕΙΝΟΚΥΞ (ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ) για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η δίωξη γίνεται σε απάντηση εγγράφου της ΕΙΝΟΚΥΞ με το οποίο προειδοποιούσε τη διοίκηση για τους κινδύνους που ενέχουν ορισμένα ελαττωματικά υλικά που χρησιμοποιεί το Γ.Ν. Ξάνθης. Η δίωξη συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι τα καταγγελλόμενα στο έγγραφο επαληθεύτηκαν με δραματικό τρόπο και παραλίγο τραγικό γεγονός.
Η δίωξη αυτή αποτελεί προσπάθεια: α) ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης στα νοσοκομεία, β) φίμωσης κάθε επιστημονικής αλήθειας γ) κατάπνιξης κάθε διαφορετικής άποψης από αυτή του διοικητή δ) τρομοκράτησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Η δίωξη κατά της ΕΙΝΟΚΥΞ στρέφεται εναντίον του συνόλου του ιατρικού νοσοκομειακού κινήματος και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστεί απ’ όλους μας.
Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης κατά της ΕΙΝΟΚΥΞ, την αντικατάσταση των ελαττωματικών υλικών και την δίωξη της κατασκευάστριας εταιρείας των προβληματικών υλικών.