Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Παρ’ τους στο γάμο σου, να σου πουν και του χρόνου!

Διαβάζουμε  από σημερινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη με το προεδρείο του ΙΣΘ.
Αναμένεται η ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ της αύξησης της αμοιβής της επίσκεψης από €10 σε €20 με μείωση του πλαφόν των επισκέψεων από 200 σε 100. Δικαίωμα εξέτασης στο ιατρείο τους θα αποκτήσουν οι ιατροί του ΙΚΑ στα ιατρεία τους με μικρότερο πλαφόν.
Διευκρινίστηκαν επίσης όλα τα διαδικαστικά ζητήματα για τα εργαστήρια, τις ιατρικές πράξεις και τους μη συμβεβλημένους ιατρούς που επιθυμούν πρόσβαση στην e-συνταγογράφηση.
Αναμένεται δε και η προκήρυξη 5000 επιπλέον θέσεων ιατρών για τον ΕΟΠΥΥ.
Ο ΙΣΘ θεωρεί τις ρυθμίσεις ανεπαρκείς, καθώς περιορίζει την ελευθερία της επιλογής ιατρού μέσω του πλαφόν, τα δε οικονομικά καταλήγουν στο γνωστό γινόμενο: 20x100 = 10x200 = €2000.
Για τον λόγο αυτό, και εφόσον υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων των ιατρών στο σύστημα, ζητήθηκε η δυνατότητα προκαθορισμένης επιπλέον αμοιβής».
 

Δεν θα ασχοληθούμε με την εξίσωση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ

               10Χ200=20Χ100

Αν και είναι αλήθεια ότι ως λογική…έχει πλάκα!!!

Θα ασχοληθούμε όμως με την τελευταία  παράγραφο της ανακοίνωσης που αποπνέει όλο το συντεχνιασμό  της κάστας   και βεβαίως είναι  βούτυρο στο ψωμί του κάθε Λοβέρδου και Βουδούρη.

Τι λέει η παράγραφος αυτή με άλλα λόγια;

Ότι εφόσον ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει αυτά που θέλουμε ανά επίσκεψη ασφαλισμένου, να μας δώσει την δυνατότητα να ζητάμε μια προκαθορισμένη επιπλέον αμοιβή από την τσέπη του ασφαλισμένου.
Πέρα δηλαδή από την κάλυψη του ασφαλιστικού του φορέα για την επίσκεψη , να πληρώνει και από την τσέπη  του ο ασφαλισμένος ένα ποσόν!!!

Αυτά δεν λέει;
Διότι προφανώς επιπλέον προκαθορισμένη αμοιβή ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει.

Και αυτά σε μια περίοδο που μαζικά ο ελληνικό λαός εξαθλιώνεται.

Αν καταλάβατε καλά ,  οι  κ. κ. πολυδάκτυλοι κουνούν  προτεταμένο το μεσαίο δάκτυλο της ΔΕΞΙΑΣ άκρας χειρός στον Ελληνικό λαό!

Και έχουν από την άλλη πλευρά και το θράσος να ζητούν τη συμπαράσταση του Λαού!

Να το ξαναγράψουμε;
ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ!