Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Γιατρός του νοσοκομείου Λιβαδειάς εναντίον του νοσοκομείου Θήβας.




Πηγή: lamiastar.gr






Κατ' αρχήν  διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ    και ΕΔΩ

Όχι ότι δεν συμβαίνουν αυτά που καταγγέλλει  ο γιατρός...
Ισα ίσα..
Συμβαίνουν και αλλού.
..και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!!

Κάτι ξέρουμε κι εμείς...

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται γενικά και αόριστα στο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), ούτε στο νεαρό ειδικευόμενο που είναι σίγουρο ότι δεν θα δρούσε χωρίς εντολή ή συνεννόηση με τον προϊστάμενό του.
Ούτε επίσης  η λύση βρίσκεται σε δημόσιους αφορισμούς και σε κατάρες για "αργομισθίες", "εφεδρεία" κ.α. τινά, στα οποία καταφεύγει κάτω από το βάρος της προσωπικής αγανάκτησης  ο καταγγέλλων γιατρός επιμελητής, όσο δίκιο και να έχει.
Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα του λαού της περιοχής και των εργαζομένων των νοσοκομείων για επαρκή και ασφαλή στελέχωσή τους.
Η λύση βρίσκεται στη σωστή και χρηστή  διοίκηση κάθε νοσοκομείου και στη σωστή λειτουργία της κάθε ιατρικής υπηρεσίας και της διεύθυνσής της  .
Η λύση βρίσκεται στο να κατανοήσει  ο κάθε συνάδελφος το ρόλο του ( και δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που φαίνεται ότι  έχουν δυσκολίες στο τομέα αυτόν),  αλλά και να  κατανοήσει και να  σεβαστεί και το ρόλο του κάθε συναδέλφου του στα άλλα νοσοκομεία.

Διότι διαφορετικά το γιαταγάνι του "Λογιστή" (αφορμή γυρεύει και πατήματα) ...θα στείλει στην  "εφεδρεία"... καταγέλλοντες και καταγγγελόμενους.

Και μαζί με αυτούς, χαμένος θα είναι και ο λαός της περιοχής.