Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

To Υπουργείο Υγείας για τα γυναικολογικά -μαιευτικά τμήματα του "Ερρίκος Ντυνάν"

Με υπουργική απόφαση το ΥΥΚΑ καλεί το «Ερρίκος Ντυνάν» να προσαρμόσει τη λειτουργία των  Μαιευτικών- Γυναικολογικών του τμημάτων (τη συνεργασία του δηλαδή με την εταιρεία « Γαία Μαιευτικό – Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε» )


ΘΕΜΑ: Εφαρμογή της υπ’ αριθμ 227/ 2011 Γνωμοδότησης της Πλήρους Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ.
ΣΧΕΤ: Η υπ’ αριθμ. 227/2011 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 227/2011 Γνωμοδότηση της Πλήρους Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κρίθηκε ότι η συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος σας και της εταιρείας με την επωνυμία « Γαία Μαιευτικό – Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε» δεν εμπίπτει στην έννοια της « συμπράξεως» που προβλέπεται στην περ. ζ΄ του άρθρου 2 του καταστατικού του Ιδρύματος για τους λόγους που αναφέρονται σ’ αυτή (φωτ/φο επισυνάπτεται).
Στο πλαίσιο εφαρμογής της ανωτέρω Γνωμοδότησης, καλείστε εντός χρονικού διαστήματος τριάντα ( 30 ) ημερών από την λήψη του παρόντος, όπως :
α) Προσαρμοστείτε προς την εν λόγω γνωμοδότηση ώστε η λειτουργία των Μαιευτικών- Γυναικολογικών σας τμημάτων να συμφωνεί με την αριθμ Υ4ε/ 123637/ 16.09.2009 Υπουργική Απόφαση - Άδεια λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος- όπως ισχύει σήμερα.
Σε περίπτωση αδυναμίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος να λειτουργήσει τα Μαιευτικά- Γυναικολογικά Τμήματα και τις απαραίτητες συναφείς δομές όπως αναπτύσσονται στην προαναφερόμενη άδεια λειτουργίας του, οφείλει να υποβάλλει σχετική αίτηση στην Υπηρεσία μας, ώστε να τροποποιηθεί η εν λόγω άδεια λειτουργίας του.
β) Αποστείλετε νόμιμα έγγραφα βάσει των οποίων τεκμαίρονται τα ανωτέρω.
Σε αντίθετη περίπτωση και ανεξαρτήτως του λόγου που δεν συμμορφωθείτε προς τα ανωτέρω η Υπηρεσία μας θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα του άρθρου 19 του ΠΔ/τος 247/1991.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ