Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Καταργούνται τα τμήματα και οι κλινικές στα Νοσοκομεία!

Την κατάργηση του συνόλου των κλινικών και τη δημιουργία τομέων ανά νοσοκομείο εξετάζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της αναδιάταξης του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με την πρόταση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αρη Μουσιώνη, οι κλινικές συνενώνονται, δημιουργούνται στα Νοσοκομεία τμήματα που θα «διοικούνται» από έναν συντονιστή διευθυντή, ο οποίος θα επιλέγεται σε αυτή τη θέση από τους ομοιόβαθμους συναδέλφους του.Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο διοικητής της 1ης ΥΠε πρότεινε  τη δημιουργία τεσσάρων ιατρικών τμημάτων στα Νοσοκομεία!

Αυτά ακούστηκαν στη σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ με τους διοικητές των νοσοκομείων. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι επίκειται αλλαγή-αντικατάσταση αρκετών διοικητών (πάνω από 20)  πέρα από αυτούς που οι θέσεις τους καταργούνται με τις συγχωνεύσεις  νοσοκομείων και κυρίως θα πρόκειται  για διοικητές επαρχιακών νοσοκομείων.

Αν ακολουθηθεί αυτός  σχεδιασμός-  και από τις δηλώσεις Λοβέρδου φαίνεται ότι η τελική πρόταση για τη δημιουργία τομέων και κατάργηση των κλινικών θα γίνει πριν τον Σεπτέμβριο-θα επακολουθήσει και η περίφημη αλλαγή εφημέρευσης των γιατρών   κατά τομέα!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ακόμα δεν σκέφτηκαν να τα συνενώνουμε όλα σε ένα, να βάλουμε και ένα αγροτικό γιατρό να εφημερεύει σε κάθε νοσοκομείο για όλα τα περιστατικά  και να δεις τότε  πόσο θα μειώσουμε τις δαπάνες και…το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ελλάδα!!!

Βρε τι σοφία κυκλοφορεί σε αυτή τη χώρα καλοκαιριάτικα!!!