Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Επιμένουν στη διάλυση του (ό, τι έχει απομείνει από το) ΕΣΥ!

Αποκαλυπτικός  σήμερα  ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης ΚΛΙΚ ΕΔΩ

  1.«4. Εξορθολογισμός των κλινών για την απορρόφηση της ζήτησης: Σήμερα από τις 46.000 οργανικές κλίνες λειτουργούν περίπου οι 35.000 και αυτές με κάλυψη περί το 70% (24.500 κλίνες). Η παρέμβασή μας γίνεται σε 4 επίπεδα:
Α. Μετατρέπουμε τις έως τώρα λειτουργούσες κλίνες σε οργανικές (35.000).
Β. Από αυτές οι περίπου 2.000 ανενεργές κλίνες δεν χρειάζονται ακόμα και με αύξηση του στόχου κάλυψης στο 80%, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες (33.000 λειτουργούσες κλίνες)»...

Και παρακάτω
  • « Η μείωση του ετήσιου διοικητικού και λειτουργικού κόστους Νοσοκομείων – Κ.Υ. του ΕΣΥ για την χρονική περίοδο 2012 -2015 εκτιμάται ότι θα πλησιάσει το 7,5% των ετήσιων δαπανών του 2011 (περίπου 2,4 δις. ευρώ), ήτοι 150 εκατ. ευρώ περίπου.
  • Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται και μέσω της μείωσης των διαθέσιμων κλινών κατά 4% (περίπου 1400 κλίνες), εκτίμηση που αποτελεί το ελάχιστο της πρόβλεψης.
  • Υπάρχει δυνατότητα να επεκταθεί η μείωση στις διαθέσιμες κλίνες σε 8% (περίπου 2400 κλίνες), οδηγώντας σε επιπρόσθετη εξοικονόμηση ύψους περίπου 150 εκατ. Ευρώ».

Αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, ο υφυπουργός να αναφερθεί στο ότι αυτά  θα σημάνουν διάλυση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ότι αυτα θα σημάνουν  αυτόματα αναπροσαρμογή των οργανογραμμάτων των μονάδων του ΕΣΥ με δραματική μείωση του προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων . ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το αποφεύγει, γιατί αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργείου Υγείας!

2. Γίνεται αντιληπτός ο πανικός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καθώς καθολική είναι η άποψη στους εργαζόμενους και στους πολίτες ότι αυτό που παρουσιάζουν σαν εξορθολογισμό είναι δραματική συρρίκνωση του ΕΣΥ:

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό η μεταρρύθμιση να γίνει αντιληπτή ως επιλογή βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και όχι ως συρρίκνωση».

3. Πουθενά, καμία αυτοκριτική για τα χαλκευμένα και ψεύτικα  στοιχεία με τα οποία «ντοκουμεντάρουν» τις περιβόητες περικοπές τους.

Καιρός να τους στείλουμε από κει που ήλθαν...και ακόμα παραπέρα!