Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Άρχισαν τα νέα χαράτσια λόγω αλλαγής της φορολογικής κλίμακας-(Το σφαγείο του μεσοπρόθεσμου σε νόμο-4ον)


Είχαμε επισημάνει (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ότι οι ύαινες κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΔΝΤ δεν θα σταματήσουν να χαρατσώνουν τους εργαζόμενους και  τους συνταξιούχους  μέχρι να φέρουν τους μισθούς σε επίπεδα…Κίνας και τις συντάξεις... ένα μπωλ ρύζι!!!
Με εγκύκλιο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να τη διαβάσετε) που στάλθηκε χες σε όλες τις υπηρεσίες, το Υπουργείο Οικονομικών καθορίζει τη νέα παρακράτηση φόρου η οποία εφαρμόζεται αναδρομικά από 1ης Ιουλίου. Επειδή όμως τα περισσότερα λογιστήρια στο Δημόσιο έχουν ήδη προκαταβάλλει  του μισθούς του Ιουλίου  θα το πράξουν τον Αύγουστο στον οποίο θα παρακρατήσουν και τον Ιούλιο. (Γι αυτό όσοι ετοιμάζεστε να ξεκινήστε διακοπές τον Αύγουστο …μην πάρετε και μεγάλη φόρα!!!)

Όπως ήδη έχει ψηφιστεί από  άρθρο 27  νόμος3986/2011
(«Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015»),  ισχύει νέα φορολογική κλίμακα.
Το αφορολόγητο ποσό από 12.000 ευρώ κατεβαίνει στα 8.000 ευρώ προκειμένου για τον υπολογισμού του φόρου και προσαυξάνεται  ως εξής:
Κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο που τον βαρύνει.
Κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο τέκνα που τον βαρύνουν.
Κατά 12.500 ευρώ εάν έχει τρία τέκνα που τον βαρύνουν.
Το ποσό των 12.500 ευρώ, προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες πεντακόσια 2.500 ευρώ, για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου που τον βαρύνουν.
       

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους εργαζόμενους στο  Δημόσιο;

Ότι  θα έχουν μηνιαίες απώλειες από 32-45 ευρώ!!!