Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ (2ον)

Διαβάστε…

"2.5 Εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης
Διαχείριση μισθών και ανθρωπίνων πόρων στο δημόσιο τομέα.

Η Κυβέρνηση οριστικοποιεί ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο προγραμματισμού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για την περίοδο μέχρι το 2015 σύμφωνα με τον κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις (1 προς 10 το 2011). Αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνει αυστηρότερους κανόνες για το προσωρινό προσωπικό, την κατάργηση κενών θέσεων εργασίας και την ανακατανομή του εξειδικευμένου προσωπικού σε τομείς προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση των ωρών εργασίας στο δημόσιο τομέα. [Ιούλιος 2011]

Παρουσιάζεται ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης με χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του απλοποιημένου μισθολογικού συστήματος, το οποίο  θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, επιτυγχάνοντας μείωση στο συνολικό μισθολογικό κόστος.
Η νομοθεσία για το απλοποιημένο μισθολογικό σύστημα θα υποβληθεί για έγκριση από το Κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2011 και θα εφαρμοστεί σταδιακά τα επόμενα 3 χρόνια".

Σχόλια:
1. Μείωση των συμβασιούχων και επικουρικών.
2. Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και ανακατανομή του εξειδικευμένου προσωπικού.(Μήπως σας θυμίζει την κατάργηση  δεκάδων χιλιάδων  οργανικών θέσων στο ΕΣΥ μέσω της κατάργησης τουλάχιστον  11000 οργανικών κλινών και τις μετακινήσεις του προσωπικού ανά τις μονάδες της κάθε υγειονομικής περιφέρειας, που επιχειρεί ο Λοβέρδος με την τελική πρότασή του για την "αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ";)
3. Μειώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο και κατεβαίνουν ("εναρμονίζονται"-πάντα είχαν έφεση στις ωραίες εκφράσεις οι ΠΑΣΟΚοι) στο επίπεδο του Ιδιωτικού τομέα,με σταδιακή εφαρμογή σε βάθος τριετίας (μήπως και "κοιμήσουμε" τους εργαζόμενους στο Δημόσιο).