Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ " ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ"


….μερικές εικόνες από τα προσεχώς στη χώρα μας ,παρακολουθήσαμε χτες 14/7, στο ντοκιμαντέρ του Michael Winterbottom  «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» , που είναι βασισμένο  στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Naomi Klein, αφού όπως είναι πια γνωστό ,το μεσοπρόθεσμο, μια εβδομάδα μετά την ψήφισή του και χωρίς να έχει εφαρμοστεί ούτε μία λέξη του ,κρίθηκε αποτυχημένο κι οδεύουμε σε μια επιλεκτική χρεοκοπία. Η Κλάιν απέδειξε στο βιβλίο της, ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν στο παγκόσμιο χωριό μας, δεν είναι τυχαία. Είναι οργανωμένα και μεθοδευμένα περιέχοντας μακιαβελικές λογικές. Οικονομικές κρίσεις ,τεχνητές ή μη ,δικτατορίες ,πόλεμοι ,περιβαλλοντικές καταστροφές, αποτελούν τη βάση για την εφαρμογή πολιτικών που αντανακλώνται στο τρίπτυχο : ιδιωτικοποιήσεις, απορύθμιση του κράτους, αναστολή των κοινωνικών δαπανών.
  Το ερώτημα που τίθεται κι ήδη έχει απαντηθεί σε όλες τις πλατείες και τις γειτονιές της χώρας ,είναι αν θα τους αφήσουμε να τα εφαρμόσουν ,αν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το φεουδαλισμό που κρύβεται κάτω από την αμφίεση της ελευθερίας.
   Εμείς όλοι που βρισκόμαστε στους δρόμους ,στις πλατείες και τις γειτονιές όλης της χώρας γνωρίζουμε καλά ότι ο μόνος αγώνας που χάθηκε ,είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα ,εδώ και 45 ημέρες φωνάζουμε  μεγάλα ΟΧΙ ,σε κάθε προδοτική υπόκλισή τους ,σε κάθε βουβό Ναι τους.
    Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς μαζί μας σε αυτό το όνειρο ,γιατί κάτω από την άσφαλτό υπάρχει παραλία....
   Ως Πολίτες της Πρέβεζας ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή  17 Ιουλίου 2011 κι ώρα 9:00 μ.μ στη Λαϊκή Αγορά.