Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Κλείνει ή πωλείται το"Ερρίκος Ντυνάν";


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ΄ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
(Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.)


Από τη τοποθέτηση του Α. Λοβέρδου στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

«…Κλείνοντας κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σας είχα πει στην προηγούμενη συνεδρίαση και το θέμα αυτό είναι πολύ ευαίσθητο για μένα και θέλω να σας παρακαλέσω να του δώσετε προσοχή, ότι έχω την υποχρέωση να άρω το αδιέξοδο που δημιουργείται με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Το Ερρίκος Ντυνάν πηγαίνει για κλείσιμο.
Η δυνατότητα που υπάρχει το Ερρίκος Ντυνάν να μην κλείσει, περνάει από την τροπολογία εκείνη που θα έδινε στο νοσοκομείο τη δυνατότητα να πωληθεί.
Εφόσον δεν μπορεί να υπάρξουν οι συμπράξεις που φαντάστηκε ο κ. Μαρτίνης και οι συνεργάτες του, εφόσον η πλήρης Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ομόφωνα απεφάσισε ότι η σύμπραξη με το ΓΑΙΑ είναι παράνομη. Εγώ έκανα δεκτή όπως ήταν λογικό και φυσικό την πλήρη συμφωνία της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και θα προσπαθήσω να αποκατασταθεί η πράξη των πραγμάτων. Η αποκατάσταση της πράξης των πραγμάτων με σφοδρό τρόπο οδηγεί το νοσοκομείο αυτό σε κλείσιμο σε σφράγισμα.
Θέλω να μου θυμίσετε κύριε Πρόεδρε εάν την εκτίμηση της εταιρείας Γκραντ Φόρτο τη μοιράσαμε, διότι εγώ θεωρώ ότι σας την έδωσα και νομίζω ότι έχει κατατεθεί στα πρακτικά. Σας παρακαλώ να την πάρετε και να τη δείτε διότι εκεί επισημαίνονται ότι η εταιρεία Γκραντ Φόρτο έγινε ο εκτιμητής της συμφωνίας της Μarfin Bank και της διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν στο γραφείο μας παρουσία όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που βρέθηκε αυτή η συμβιβαστική λύση. Να βρουν από κοινού ποια είναι τα δεδομένα που αφορούν αυτό το νοσοκομείο, αλλά όμως τα δεδομένα, δεν είναι καθόλου ευχάριστα.
Η μόνη λύση που έχω είναι αυτή, δηλαδή να προτείνω στην εθνική αντιπροσωπεία διάταξη στην οποία να επιτρέπει την πώληση του νοσοκομείου, εφόσον ο νομικός σύμβουλος μου λέει ότι δεν μπορεί να πωληθεί το Ερρίκος Ντυνάν.
Δηλαδή, ιδρύεται, διαλύεται, αλλά δεν πωλείται.
Επομένως, και να πωλείται, ώστε να υπάρχει μια διακριτική ευχέρεια και η ιδέα να το αγοράσει το ΕΣΥ, είναι ανεφάρμοστη διότι δεν υπάρχει «δεκάρα τσακιστή».
Επομένως, τι θα αγοράσουμε;
Εδώ ψάχνουμε να βρούμε χρήματα για να καλύψουμε το 2011.
Άρα, εγώ θέλω να σας μοιράσω την τροπολογία την οποία και καταθέτω. Δεν καταθέτω με την έννοια την τροπολογία αλλά διανέμω στους συναδέλφους την τροπολογία, για να μπορέσουν να μου πουν απόψεις γραπτώς, προφορικώς, εν συνεδριάσει όπως ο καθένας μπορεί».


Σχόλιο: Χαράς ευαγγέλια για κάποια καρντάσια , εκ Γερμανίας  (ας πούμε) ορμώμενα! Ή  μήπως όλος ο καυγάς γίνεται και  γι αυτά;
Λέμε τώρα...

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΕΔΩ