Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"Καμπανάκι" με τις προμήθειες στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.


Μας έκανε εντύπωση η παρακάτω ανάρτηση στο «Πρόγραμμα Διαύγεια» της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την 783/14/7/2011 εισήγηση του Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, που έχει ως εξής:
« Έχοντας υπόψη:
1. Το π.δ113/2010 του Γ.Λ.Κ.
2. Τη μηνιαία ηλεκτρονική καταγραφή –αναφορά οικονομικών και άλλων στοιχείων στην web εφαρμογή του ΥΥΚΑ.
3. Μηνιαία αποστολή απολογιστικών στοιχείων στο Γ.Λ.Κ.
4 .Την υπ΄ αρ. 2/91118/0026/2010 Εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Με την πάροδο του πρώτου εξαμήνου, και την εφαρμογή του Μητρώου δεσμεύσεων, παρατηρείται ότι σε βασικούς για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κ. Υγείας περιοχής ευθύνης του, κωδικούς, κάλυψη ή και υπέρβαση των εγκεκριμένων , από την Υ.ΠΕ και το Υ.Υ.Κ.Α, πιστώσεων , σε επίπεδο παραγγελιών.

Με βάση το άρθρο 10 του ΠΔ 113/2010 οποιαδήποτε προμήθεια ξεπερνάει τον προϋπολογισμό στον αντίστοιχο ΚΑΕ , η δαπάνη καταλογίζεται στους υπαλλήλους που προσυπογράφουν για την πραγματοποίηση δαπάνης και υποπίπτουν σε ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα .

Τα αρμόδια τμήματα παραγγελιών (διαχειρίσεις-Φαρμακείο) τα οποία γνωρίζουν τα υπόλοιπα των πιστώσεων ανά ΚΑΕ θα πρέπει να ενημερώσουν τα τμήματα-κλινικές οι παραγγελίες να γίνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες ώστε να καταστεί δυνατή η βιωσιμότητα του Νοσοκομείου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

                    Μετά από διαλογική συζήτηση
                          Ομόφωνα αποφασίζει
Τα αρμόδια τμήματα παραγγελιών (διαχειρίσεις- Φαρμακείο) τα οποία γνωρίζουν τα υπόλοιπα των πιστώσεων ανά ΚΑΕ να ενημερώσουν τα τμήματα-κλινικές οι παραγγελίες να γίνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες ώστε να καταστεί δυνατή η βιωσιμότητα του Νοσοκομείου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Να γίνει συνάντηση με τους διευθυντές των Τμημάτων και των Κλινικών για την ορθολογική χρήση και κατανομή των φαρμάκων και αντιδραστηρίων.
Να κατατεθεί από την επιτροπή φαρμάκων η πρόταση της για τον προγραμματισμό κατανάλωσης φαρμάκων.


Και έχουμε μερικές ερωτήσεις :
1.Δηλαδή  οι παραγγελίες που γίνονταν μέχρι τώρα δεν γίνονταν με βάση τις πραγματικές ανάγκες;
2.Ποιοι παράγγελναν πέρα από τις πραγματικές ανάγκες;
3.Ή μήπως τα κονδύλια (πιστώσεις) που χορηγεί η κυβέρνηση είναι τόσο κάτω από τις πραγματικές  ανάγκες, που ακόμα και με την παρουσία ελλείψεων να προσεγγίζουμε την κάλυψη ή να έχουμε και υπερκάλυψη των  εγκεκριμμένων πιστώσεων