Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πρέβεζα: Σε κατάσταση πολιορκίας το ιστορικό κέντρο


Το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, από τροχοφόρα, τραπεζοκαθίσματα και σκουπίδια, που κυριολεκτικά κάνουν πάρτι στα στενά και την παραλία.
Όλοι οι πεζόδρομοι έχουν γίνει πάρκινγκ για δίτροχα κυρίως αλλά και τετράτροχα οχήματα και τα τραπεζοκαθίσματα κοντεύουν να μπουν μέσα στα Δικαστήρια και το Δημαρχείο.
Την ίδια στιγμή τα βρώμικα πλακόστρωτα των πεζοδρόμων, που κοντεύουν σε κάποια σημεία να διαλυθούν από την ανεξέλεγκτη διέλευση κάθε είδους οχημάτων, περιμένουν καρτερικά τις φθινοπωρινές βροχές. Για να μην μιλήσουμε φυσικά για το σκουπιδομάνι που μαζεύεται σε κάποια σημεία.
Κι όλα αυτά την ώρα που είναι κοινά αποδεκτό και σεβαστό ότι τα μαγαζιά της παραλίας και των πεζοδρόμων πρέπει να δουλέψουν καλά αυτή περίοδο ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται για όλους μας.  
Δυστυχώς, όμως, το δίπτυχο της τουριστικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, βρωμιά και προκλητική ανοχή κάθε αρπαχτής και παρανομίας, καταστρέφει το ιστορικό κέντρο της πόλης και σαν τουριστικό προϊόν.
Μάλιστα η εμφανής αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής είναι πια επικίνδυνη όχι μόνο για την εικόνα της πόλης αλλά και για τους δημότες και τους επισκέπτες της, διότι φέτος το καλοκαίρι έγιναν μέχρι και τροχαία ατυχήματα στους «πεζοδρόμους». Αν χωρούσαν αυτοκίνητα στο Σαϊτάν Παζάρ θα είχαν ανεβεί ακόμα κι εκεί.
Αυτή η άθλια κατάσταση πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει. Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να δείξει λίγο σεβασμό στους πολίτες και τους επισκέπτες της Πρέβεζας.


   
Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών Πρέβεζας


Σχόλιο: Όποιος αντέχει το θέαμα ας περάσει μια βόλτα από τον ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο (πρώην ντάπια)!
Οι χωματερές παρουσιάζουν πιο αισθητικό θέαμα!!!
Τα "συγχαρητήριά" μας στη δημοτική αρχή Πρέβεζας για την τύχη που επιφύλαξε στην πόλη μας!