Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΚ George ! Τhe game is over!

Κάποτε είχε πει το εξής προφητικό:
«Θα μας πάρουν με τις πέτρες»

Και  φαίνεται ότι ήγγικεν η ώρα…
Όπου βρεθούν και όπου σταθούν οι υπουργοί  της κυβέρνησης αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν πλέον γίνει στόχος της οργής και του θυμού του λαού.
 Ακούν   «τα   εξ αμάξης» από τους πολίτες- η αλήθεια  είναι ότι ακούν  και πολλά εις την …γαλλικήν- δέχονται τα ανάλογα «κεράσματα» από καφέδες, εμφιαλωμένα νερά , πότε-πότε και κάποιο αυγό ή και γιαουρτάκι.
Ήδη οι "φιλοφρονήσεις"  έχουν ακουμπήσει και τον ίδιο τον πρόεδρο της κυβέρνησης και πρωθυπουργό της χώρας. Σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις (Κοζάνη, Κομοτηνή) χρειάστηκαν  τα χημικά και τα ρόπαλα των  ΜΑΤ για να αποφευχθεί η …περαιτέρω προσέγγιση.
Σήμερα επεισοδιακά εξελίχθηκε η  διάλεξη του Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου, την παραμονή της συνάντησης με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ομάδα φοιτητών διέκοψε την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά, όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό», χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού και επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν αντικυβερνητικό πανό.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα γίνεται όλο και πιο συχνά  πλέον δέκτης της οργής και του θυμού ενός ολόκληρου λαού.
Η απεργία  και τα συλλαλητήρια της 23 Φλεβάρη αναμένεται να έχουν  πολύ μεγάλη μαζικότητα και επιτυχία και από ότι φαίνεται θα είναι οι  πιο πολιτικοποιημένες εκδηλώσεις της μεταπολίτευσης.

Το αίτημα να φύγει αυτή η κυβέρνηση  όπως και η τρόικα και το μνημόνιο αλλά και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής τίθεται πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Εκ των πραγμάτων αργά η γρήγορα  ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του θα λάβουν τα επίχειρα της πολιτικής τους. Ακόμα και αν  επιχειρήσουν «ηρωική έξοδο» με εκλογικό αιφνιδιασμό και εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα στο λαό.
 Μιας πολιτικής σχεδιασμού  και εφαρμογής αέναων μνημονίων, φτώχειας, καταλήστευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, διάλυσης  των εργασιακών σχέσεων, αποδιάρθρωσης των ασφαλιστικών –συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων , πλήρους παράδοσης στο επιχειρηματικό κεφάλαιο  της υγείας και της παιδείας και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας...