Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κύριε Πρωθυπουργέ γνωρίζετε πού βαδίζετε;

300 άνθρωποι, 300 απεργοί πείνας βαδίζουν  κατευθείαν προς το  θάνατο.
300 ζωές έρμαιες, ζητούν  από την κυβέρνηση, την Ελληνική πολιτεία το αυτονόητο.
Να τους δώσετε το δικαίωμα σε ό,τι τους έχει απομείνει .
Στην ελπίδα.
Στην ελπίδα για μια καλύτερη ζωή
Οι θεσμοθετημένοι τρόποι διεκδίκησης των δικών μας  κοινωνιών, της δικής μας κουλτούρας,  δεν έφεραν   αποτέλεσμα .
Διάλεξαν, με βάση την κουλτούρα τους, το μοναδικό μέσο που είχαν για  να διεκδικήσουν ένα παράθυρο στην ελπίδα για μια πιο αξιοπρεπή ζωή.
Την ίδια τους τη ζωή.
Το ίδιο μέσο που κατά καιρούς έχουν διαλέξει και οι μάρτυρες της Παλαιστινιακής  Ιντιφάντα και οι αγωνιστές στα Τούρκικα «λευκά κελιά».

Εσείς διαλέξατε να υπογράψετε τα «Δουβλίνα».
Εσείς διαλέξατε και συμφωνήσατε με τους ευρωπαίους εταίρους σας  να μετατρέψετε τη χώρα μας σε μια τεράστια αποθήκη απελπισμένων ψυχών, έναντι πινακίου φακής και ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Εσείς έχετε την αυταπάτη ότι τα τεράστια μεταναστευτικά ρεύματα, που διατρέχουν από χιλιετίες την παγκόσμια ιστορία και έχουν συγκεκριμένες αιτίες που ως μορφωμένος άνθρωπος τις γνωρίζετε, μπορούν να σταματήσουν με φράχτες , με Frontex, με κυνήγι μαγισσών.

Τα μεταναστατευτικά ρεύματα ελέγχονται μόνο με  αντιμετώπιση των αιτίων που τα προκαλούν. Και αυτά είναι η  ανείπωτη φτώχια, η ληστρική εκμετάλλευση ,  οι πόλεμοι, οι κλιματολογικές αλλαγές και  περιβαλλοντικές καταστροφές  και τα αυταρχικά καθεστώτα.

Εσείς αντί να συμβάλετε μαζί με τον Ελληνικό λαό  αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στην αντιμετώπιση των αιτίων αυτών, πήρατε τη δάδα και ανάψατε το φυτίλι.

Η έκρηξη όμως που θα επακολουθήσει καθώς ένας ένας αυτοί οι άνθρωποι θα φεύγουν από τη ζωή, δεν θα τινάξει στον αέρα μόνο  εσάς και την κυβέρνηση σας.Εσείς έτσι κι αλλιώς έχετε  υπογράψει την πολιτική σας  καταδίκη.

Θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.