Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς επίδομα ευθύνης οι προϊστάμενοι με ανάθεση!

Τα γράφαμε , μας «έγραφαν» και τώρα τα βρήκαν μπροστά τους.

«Μάλλιασε η γλώσσα μας» να φωνάζουμε  για την ανάγκη κρίσεων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων και τμημάτων στα νοσοκομεία, μέσα από διαδικασίες υπηρεσιακών συμβουλίων και όχι με αναθέσεις από Διοικητές και Διοικητικά Συμβούλια.
Κλικ εδώ αλλά και συνολικά εδώ.

Η κυβέρνηση και οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων όμως είχαν  το χαβά τους. Προφανώς γιατί έτσι είχαν τη δυνατότητα να αναθέτουν τέτοια καθήκοντα σε …«αρεστούς».

Μέχρι που ήλθε το Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και με την 134/2009 πράξη του έκρινε  αθεώρητο ένταλμα πληρωμής που αφορούσε την καταβολή επιδόματος ευθύνης στο Γ.Ν.Ληξουρίου , στην Κεφαλονιά.
Η αιτιολογία ήταν  ότι η προϊσταμένη Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, άσκησε τα καθήκοντα για τρία χρόνια με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, χωρίς κρίση του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου που συγκροτείται στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια.

Τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν!

YΓ.Ας γνωρίζουν δε ότι όσοι προϊστάμενοι συνταξιοδοτηθούν με τη θέση  του προϊσταμένου ως ανάθεση και όχι ως αποτέλεσμα κρίσης υπηρεσιακού  συμβουλίου, δεν δικαιούνται το επίδομα ευθύνης στις συντάξιμες αποδοχές τους.