Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εσείς κύριε Διοικητά πληρώσατε το νοίκι και τα κοινόχρηστα;

Μια ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη 15.02.2011
Αρ. Πρωτ.5/15-02-2011
Προς:         Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης
Κοινοποίηση:   Τοπικά μέσα Ενημέρωσης

Είναι πραγματικά ντροπή το Υπουργείο να αρνείται την καταβολή του μισθού στους  ειδικευόμενους γιατρούς. Είναι ντροπή αυτοί που με ηρωισμό κρατάνε όρθιο το νοσοκομείο: παρά τη δραστική μείωση του προσωπικού εφημερίας, παρά τη δραματική αύξηση  των προσερχομένων ασθενών,  παρά τις αλλεπάλληλες κυκλικές ελλείψεις σε υλικά,  παρά το γεγονός ότι εξαιτίας των παραπάνω δουλεύουν υπό καθεστώς πίεσης και τρομοκρατίας  στην εφημερία, παρά την αναγραφή του ονόματός τους σε κρυφές – άγραφες (δηλαδή απλήρωτες και παράνομες) λίστες εφημεριών, παρά την ουσιαστική εγκατάλειψη κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος, να καταδικάζονται επιπλέον και  σε στέρηση μισθού!! (εν όψει προφανώς της εξαγγελθείσας μείωσης του μισθού τους με το ενιαίο μισθολόγιο κατά 540 ευρώ)
Εσείς κύριε Διοικητά προφανώς έχετε να πληρώσετε το νοίκι σας, τα κοινόχρηστα και τα ναύλα για να έρχεστε στο νοσοκομείο. Οι ειδικευόμενοι δεν έχουν και δεν αντέχουν να δουλεύουν άλλο άυπνοι, κατάκοποι και απλήρωτοι!!
Αν αληθεύει, μοιάζουν μάλλον με ανέκδοτο:
 1) αυτά που είπατε προχθές στα ΤΕΠ «να μάθετε να δουλεύετε πιο γρήγορα γιατί έχει ουρά!!»   Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι υποχρέωσή μας είναι να δουλεύουμε σωστά και αποτελεσματικά θεραπεύοντας τους ασθενείς μας, δικιά σας ευθύνη είναι να εξασφαλίζετε το αναγκαίο προσωπικό εφημερίας για να μην υπάρχουν ουρές!! 
2) η απάντησή σας σε άλλο κλάδο εργαζομένων του  νοσοκομείου (καθαρίστριες) που είναι απλήρωτες για 2 μήνες. Σας απαντάμε : οι υπουργοί και οι βουλευτές πληρώνονται, εσείς πληρώνεστε… ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!
Οι  ειδικευόμενοι γιατροί θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας.
Το Δ.Σ της ΕΙΝΟΚΥΞ