Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Επικαιροποίηση της Βαρβαρότητας...(4ον ...και τελευταίο)


…Συνέχεια από το προηγούμενο  (κλικ εδώ)


Μια ελεύθερη  υποκειμενική  μετάφραση αποσπασμάτων του επικαιροποιημένου μνημονίου Νο 4

Κείμενο
Υγεία. Εν τω μεταξύ, μία ανεξάρτητη ομάδα δράσης έχει διορισθεί για να χαράξει μία συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Θα παραγάγει μία προκαταρκτική έκθεση μέχρι το τέλος Μαρτίου και μία τελική έκθεση μέχρι το τέλος Μαΐου του 2011 ορίζοντας τις μορφές πολιτικής και τους ποσοτικούς στόχους σε συγκεκριμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών, των φαρμακευτικών δαπανών, της χρηματοδότησης και της
διακυβέρνησης του συστήματος υγείας καθώς και των συστημάτων λογιστικής και αξιολόγησης. Με βάση αυτή την έκθεση η κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα δράσεως μέχρι το τέλος Ιουνίου 2011.(ΣΕΛ 11-12)

Μετάφραση
Με τη μεταρρύθμιση που επιχειρούμε στο σύστημα υγείας:
*Θα μειώσουμε σε ένα minimum τις παροχές υπηρεσιών υγείας  που καλύπτουν τα ταμεία , άρα όποιος θέλει κάτι  περισσότερο θα πληρώνει από τη τσέπη του με ρευστό ή θα καταφεύγει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
*Θα μειώσουμε το ποσοστό της φαρμακευτικής κάλυψης που καλύπτουν τα ταμεία.
*Θα βάλουμε ένα «κατώφλι» εξετάσεων που θα μπορεί να κάνει κάποιος ετησίως και οι οποίες θα έχουν μια σχετική ασφαλιστική κάλυψη και οποιοσδήποτε ξεπερνά αυτό το «κατώφλι», θα πληρώνει εξ ολοκλήρου από την τσέπη του .
Το «κατώφλι» θα είναι τέτοιο  που σχεδόν οι πάντες θα το ξεπερνούν, οπότε και οι πάντες θα πληρώνουν από την τσέπη τους.
*Θα βρούμε νέους τρόπους  χρηματοδότησης των νοσηλευτικών μονάδων.Κρατική χρηματοδότηση τέλος. Τα  δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα είναι υποχρεωμένα να  αυτοχρηματοδοτούνται , δηλαδή να τα παίρνουν από τις τσέπες  των εργαζομένων και από τα ταμεία και να καλύπτουν όλες  τις ανάγκες τους.
Αν δεν τα καταφέρνουν: κλείνουν ή καταφεύγουν στις τράπεζες για δανειοδότηση,  υποθηκεύοντας ότι έχουν και δεν έχουν.
*Μέσω των συγχωνεύσεων αλλάζουμε και  τον τρόπο διοίκησης των  νοσοκομειακών trusts. Επειδή οι περισσότεροι εκ των διοικητών που έχουμε τώρα δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε περίπτερο , πολύ δε περισσότερο νοσοκομειακά συγκροτήματα,  και επειδή έχουμε και κάποιες διεθνείς …υποχρεώσεις (το πιάσατε το υπονοούμενο ε;), καταφεύγουμε σε διεθνή διαγωνισμό για την ανεύρεση managers.  Τον διαγωνισμό αυτόν , ως δια μαγείας, από τώρα σας λέμε ότι τον κερδίζουν... γερμανικές εταιρείες εξειδικευμένες στο νοσοκομειακό management.


Κείμενο
Διαχείριση χρέους και περιουσίας. Σκοπεύουμε να εντατικοποιήσουμε το πρόγραμμά μας για αποκρατικοποιήσεις για να συμβάλουμε στην μείωση του δημοσίου χρέους, να διευκολύνουμε μία πιο βαθμιαία επιστροφή στις αγορές ομολόγων και να διευκολύνουμε τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού (spreads).(ΣΕΛ14-15)
 H κυβέρνηση σχεδιάζει να κλιμακώσει σημαντικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μέχρι και το 2013 θα οριστικοποιηθεί, λαμβάνοντας ως σημείο εκκίνησης το υφιστάμενο σχέδιο για την περίοδο 2011-13 (το οποίο καλύπτει, μεταξύ άλλων, τους σιδηροδρόμους, τα αεροδρόμια, το ταχυδρομείο, τις εταιρίες παροχής ύδατος, τα λιμάνια, τις κρατικές τράπεζες και τις εταιρίες τυχερών παιγνίων) και επίσης θα χρησιμοποιήσει ως σημείο εκκίνησης τα σχέδια αναδιάρθρωσης των δημόσιων επιχειρήσεων (τα οποία θα προσδιορίζουν τα νομικά πρόσωπα/φορείς για αποκρατικοποίηση, όπως προαναφέρθηκε).Ως βασικό πρόσθετο συστατικό στοιχείο, θα ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου μία καταγραφή των εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης μιας αποτίμησης της εμπορικής αξίας ανά περίπτωση. Μέχρι το τέλος του έτους θα επεκτείνουμε την καταγραφή και σε άλλα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν προοπτική εμπορικής εκμετάλλευσης. Το σχέδιο θα στοχεύει σε έσοδα περίπου 15 δις ευρώ έως το τέλος του
 προγράμματος και αναμένουμε ο ρυθμός αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακινήτων του δημοσίου να εντατικοποιηθεί στα επόμενα χρόνια.(ΣΕΛ 15)


Μετάφραση
 Όλα τα «ασημικά» βγαίνουν για πούλημα , γιατί στην ουσία για πούλημα θα πρόκειται  και το χρήμα που θα εισπραχθεί θα πάει για την απόσβεση μέρους του δημοσίου χρέους .


Κείμενο
Πολιτικές για το χρηματοπιστωτικό τομέα.
Πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσουν στην διατήρηση ενός επαρκούς συστήματος ρευστότητας.
Ως προσωρινό μέτρο, η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για επέκταση εγγυήσεων του Ελληνικού δημοσίου σε μη καλυμένα τραπεζικά ομόλογα (προτείνεται ως διαρθρωτικό ορόσημο για το τέλος Μαρτίου). Η επέκταση θα αντιστοιχεί σε ποσό 30 δις Ευρώ και το πλαίσιο εγγυήσεων θα υπόκειται σε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σελ 16)

Μετάφραση
Παρέχουμε άλλα 30 δις ευρώ στους τραπεζίτες!!!
Πόσα δώσαμε μέχρι τώρα;
Για διαβάστε  εδώ και κρατηθείτε καλά από το κάθισμά σας! 
(3 μεγάλα πακέτα των 28, των 15 και των 25 δις ευρώ τα οποία οι τράπεζες τα αξιοποίησαν όλα ή σχεδόν όλα =68 δις ευρώ + 30 δις ευρώ  που τους δίνουμε τώρα =98 δις ευρώ!!!). Ενταξει μπορεί και κάποια  να μην είναι είναι ρευστό ...αλλά "εγγυήσεις".
Καταλάβατε βρε κορόιδα γιατί σας ρημάζουμε με το ένα μνημόνιο πίσω από το άλλο;
Παίρνουμε το χρήμα και το δίνουμε στους τραπεζίτες!!!


Κείμενο
Η αναδιάρθρωση των κρατικών τραπεζών προχωρεί.
Επίσης λαμβάνουμε μέτρα για την άρση των εμποδίων που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση των κρατικών τραπεζών, και μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2011 σκοπεύουμε να καταθέσουμε νομοθετικές αλλαγές οι οποίες θα θέσουν όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους υπό το ίδιο καθεστώς του ιδιωτικού τομέα,
ανεξάρτητα από τον τύπο ιδιοκτησίας της τράπεζας (σελ 17)

Μετάφραση
Αφού θα ιδιωτικοποιήσουμε και τους τραπεζοϋπαλλήλους των κρατικών τραπεζών, αντιλαμβάνεστε ότι βασικός στόχος μας είναι, σε ένα βάθος χρόνου, να ψάχνετε να βρείτε εργαζόμενο με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου… με το φανό του Διογένη.
Για να μπορούμε να απολύουμε και κάποιες χιλιάδες βρε, όποτε θέλουμε!

Κείμενο
Πολιτική διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση, για να ενθαρρύνει μεγαλύτερη μισθοδοτική ευελιξία επέτρεψε τη σύναψη ειδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχειρήσεων. Αυτές οι συμβάσεις υπέκειντο σε κάποιους όρους, συμπεριλαμβανομένης της μη δεσμευτικής αξιολόγησης από την Επιθεώρηση Εργασίας (η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους της κυβέρνησης, των κοινωνικών εταίρων και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης) και της συναίνεσης εκ μέρους των κλαδικών σωματείων σε μικρές εταιρίες. Η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή αυτής της μεταρρύθμισης και υπογραμμίζει το δικαίωμα των κοινωνικών εταίρων σε επίπεδο επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν τις ειδικές συμφωνίες σε επίπεδο επιχειρήσεων, και επίσης επανεπιβεβαιώνει τη μη δεσμευτική φύση των εκτιμήσεων της Επιθεώρησης Εργασίας. Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τροποποιήσει τη νομοθεσία μέχρι το τέλος Ιουλίου εάν αποδειχθεί αναγκαίο για να στηρίξει μεγαλύτερη μισθοδοτική ευελιξία σε επίπεδο επιχειρήσεων. (ΣΕΛ 19)

Μετάφραση
*Διαλύσαμε τις εργασιακές σχέσεις , καταργήσαμε τις συλλογικές συμβάσεις και τις αντικαταστήσαμε με τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, για να μπορεί ο εργοδότης να δίνει χαμηλότερο μεροκάματο και μισθό από τον προβλεπόμενο από τις συλλογικές συμβάσεις (αρκεί να συμφωνήσει το επιχειρησιακό σωματείο).
Αμέσως έτρεξαν οι εργοδότες και έβαλαν μπιστικούς τους  και κατέθεσαν αίτηση για 700 περίπου επιχειρησιακά σωματεία (στην ουσία όργανα των εργοδοτών) σε όλη την Ελλάδα για να μη μείνει ξεκρέμαστη η μεταρρύθμισή μας!
*Όμως αν αποδειχτεί αναγκαίο, είμαστε διατεθειμένοι μέχρι τον Ιούλη να δώσουμε «μεγαλύτερη μισθοδοτική ευελιξία» (τι αθώες εκφράσεις που χρησιμοποιούμε ε;), δηλαδή βρε παιδιά, να καταργήσουμε… και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και να θεσπίσουμε τις …ατομικές συμβάσεις!!!
Έτσι θα μπορεί ο κάθε εργοδότης να σας δίνει για μεροκάματο και μισθό, ό,τι έχει …ευχαρίστηση!
10 ευρώ μεροκάματο, βρε παιδί μου, έχει ευχαρίστηση;
10 ευρώ θα πάρεις!
200 ευρώ μηνιαίο μισθό έχει ευχαρίστηση να σου δώσει;
200 ευρώ το μήνα θα πάρεις!
Σε αυτά τα πράγματα δε χωρούν καταναγκασμοί και επιθεωρήσεις εργασίας  .
Είναι... να σου βγαίνει από μέσα σου.

Κείμενο
Επίσης θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προβούμε σε κάποια μορφή απελευθέρωσης σε συγκεκριμένους κλάδους κατά την διάρκεια του 2011
Πέρα από αυτούς τους βασικούς κλάδους ένα άλλο σημαντικό κεντρικό σημείο θα είναι η απελευθέρωση του τομέα της ενέργειας συμπεριλαμβανομένων των εξής:
(i) της ανταγωνιστικής πρόσβασης στην παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη
(ii) της βαθμιαίας απελευθέρωσης των τιμολογίων
 (iii) της αποδέσμευσης της μεταφοράς και διανομής από την παραγωγή και (iv) σχεδίου για την απονομή της διαχείρισης των υδατίνων πόρων σε ανεξάρτητο φορέα. Σελ 21)


Μετάφραση
*Ξεπουλάμε την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους και απελευθερώνουμε τα τιμολόγια!
*Άντε βρε σε μερικούς μήνες θα τρώτε , θα διαβάζετε και θα συζητάτε στο σπίτι σας με το φως των κεριών!
Τόσο ρομαντικά!  
Όπως στην …κατοχή οι παππούδες και οι πατεράδες σας!

                            ΤΕΛΟΣ


Την επιμέλεια του  αρχικού κειμένου είχε η κυβέρνηση  των …Κουίσλιγκ!

Την ελεύθερη απόδοση του κειμένου η Αγωνιστική Παρέμβαση