Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Επικαιροποίηση της βαρβαρότητας....(3ον)


…Συνέχεια των προηγουμένων  (κλικ εδώ κι εδώ)

Μια ελεύθερη  υποκειμενική  μετάφραση αποσπασμάτων του επικαιροποιημένου μνημονίου Νο 4



Κείμενο
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη φάση μεταρρυθμίσεων στην κοινωνική ασφάλιση κατά την διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2011:
 Θα μεταρρυθμιστούν τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία προνοίας για την εξάλειψη των ανισορροπιών σε όσα ταμεία παρουσιάζουν ελλείμματα. Θα εισαχθεί στενή συνάρτηση μεταξύ παροχών και εισφορών για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα όλων των ταμείων και θα μειωθεί ο αριθμός των υφισταμένων ταμείων. Η κυβέρνηση επίσης θα αναθεωρήσει τον κατάλογο βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για να τα μειώσει ώστε να αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο του 10 τοις εκατό των υπαλλήλων (υφισταμένων και μελλοντικών). Με σκοπό τον περιορισμό των αυξήσεων των δαπανών για τις συντάξεις σε ποσοστό μικρότερο του 2½ % του ΑΕΠ μέχρι το 2060, διατηρούμε την ετοιμότητά μας, εάν χρειαστεί, να προσαρμόσουμε περαιτέρω τις παραμέτρους των κυριοτέρων συνταξιοδοτικών ταμείων. Θα υιοθετηθούν μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2011 και θα εφαρμοσθούν από 1ης Ιανουαρίου 2012 με επίκεντρο τα επικουρικά ταμεία.(σελ.11)

Μετάφραση
*Τα λεφτά των ταμείων… τα φάγαμε …όχι μαζί , ξέρετε  εσείς ...«σκάνδαλο χρηματιστηρίου» , κλπ, κλπ ,μην τα δημοσιοποιούμε και όλα.
Επειδή τα ταμεία δεν «βγαίνουν» , θα τα "μεταρρυθμίσουμε" .
Δηλαδή, μέχρι τώρα   όσοι συνταξιοδοτούσασταν από ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας και είχατε την ίδια κατηγορία εκπαίδευσης και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας , είχατε ίδιες απολαβές από τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία πρόνοιας.
Όμως επειδή δεν είμαστε όλοι σε αυτό τον κόσμο  «ίσα κι όμοια» (που λέει και μια ψυχή στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας) , θα συνδέσουμε τις παροχές με τις εισφορές σας.
Δηλαδή εσύ που είσαι φτωχός και μένεις και σε ενοίκιο και σπουδάζεις και ένα –δυό παιδιά , θα έχεις τη δυνατότητα να καταβάλεις ένα  μικρότερο  ποσό (γιατί δεν σου περισσεύουν) για μηνιαία ασφαλιστική εισφορά. Εσύ  λοιπόν θα πάρεις στο τέλος… λιγότερες παροχές τόσο στην επικουρική σύνταξη όσο και στο εφάπαξ.
Ενώ εσύ που τυγχάνει να το έχεις το παραδάκι ή δεν έχεις άλλες οικονομικές υποχρεώσεις και μπορείς μηνιαία να καταβάλεις ένα σεβαστό ποσό ασφαλιστικών εισφορών, θα πάρεις στο τέλος και ένα μεγαλύτερο   ποσό παροχών τόσο στην επικουρική σύνταξη όσο και στο εφάπαξ.
Αντιδημοκρατικό; Απάνθρωπο;
It's strictly business guys!
*Επί πλέον δεν μπορούμε να ανεχθούμε εκείνοι οι ταλαίπωροι βιομήχανοι, εφοπλιστές  , μεγαλοεπιχειρηματίες να πληρώνουν και ένα σωρό ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά.Γι αυτό θα αναθεωρήσουμε τον κατάλογο των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ)  και θα τα μειώσουμε ώστε να αντιστοιχούν  σε ποσοστό μικρότερο του 10% των υπαλλήλων!
Τι είπατε ; Από πού βγαίνει αυτό το 10%;
Αν έχουμε κάποια επιδημιολογικά δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στην υγεία των εργαζομένων στα  BAE;
Όχι δεν έχουμε!
Αν έχουμε κάποια καταγραφή   της επαγγελματικής νοσηρότητας;
Όχι δεν έχουμε!
Που το βρήκαμε  τότε αυτό το μικρότερο του  10%;
Μας το είπε ο σοσιαλιστής κ.  Dominique Strauss-Kahn!!
*Όπως επίσης μας είπαν , αυτός και οι άλλοι κύριοι της τρόικα, ότι μέχρι το 2060 το ποσοστό του ΑΕΠ που θα πηγαίνει  για  δαπάνες συνταξιοδότησης πρέπει να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος που να θέλει…ηλεκτρονικό μικροσκόπιο για να το δεις. Γι αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα  για να «προσαρμόσουμε περαιτέρω τις παραμέτρους των κυριοτέρων συνταξιοδοτικών ταμείων».
 Τι εννοούμε ;
Έ, να μειώσουμε και άλλο τις συντάξεις των κυρίων ταμείων βρε παιδιά!
Και πώς θα ζήσετε τότε ηλικιωμένοι άνθρωποι;
Ε, όσοι έχετε χρήματα μπορείτε να  πάτε και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και να κάνετε και ένα συνταξιοδοτικό συμβόλαιο! 
Άλλωστε κάπως πρέπει να βγάλουν και αυτές το κέρδος τους!!!
Τι θα κάνετε εσείς που δεν έχετε χρήματα για τέτοιες δαπάνες;
Έ, μην  τα θέλετε κι όλα δικά σας! 
Και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη!!!

..αντε και κοντεύουμε...