Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μινώταυρος του κεφαλαίου απαιτεί χιλιάδες νέους με εργασιακό καθεστώς γαλέρας για να τραφεί

Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, εξέδωσε εγκύκλιο, σχετικά με την εφαρμογή του λεγόμενου προγράμματος «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας».

Το πρόγραμμα αυτό, προβλέπει την απασχόληση 10.000 νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας νέων ηλικίας 16 – 24 ετών
Στην ουσία πρόκειται  περίπου  για μια εφαρμογή των γνωστών προγραμμάτων Stage και στον ιδιωτικό τομέα!
Οι νέοι που θα ενταχθούν σε αυτό, θα απασχοληθούν για 12 μήνες, λαμβάνοντας μόλις το 80% του βασικού κατώτερου  μισθού (ο οποίος βάση της  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ανέρχεται στα 740 ευρώ).
Αυτό ισοδυναμεί με μισθό  591 ευρώ μεικτά.
Ποιος άνθρωπος και ειδικά ένα νέο παιδί μπορεί να ζήσει ή να ονειρευτεί με 591 ευρώ μεικτά;
Το πόσο προκλητική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου δεν φαίνεται  μόνο από το ότι  τους παρέχει πάμφθηνο εργατικό δυναμικό  για να αυξήσουν τα κέρδη τους , αλλά επιδοτεί και τις ασφαλιστικές εισφορές που θα έδινε ο εργοδότης κατά 80% το πρώτο χρόνο και κατά 70% αν κρατήσει το νέο εργαζόμενο για ένα ακόμη χρόνο!
Και που τα βρίσκει τα λεφτά και επιδοτεί τους επιχειρηματίες σε καιρό μνημονίων;
Από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ!
Δηλαδή από χρήματα των εργαζομένων και ασφαλισμένων!

 Ναι αγαπητοί μου, χρησιμοποιεί χρήματα του ασφαλιστικού ταμείου του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, για να επιδοτήσει τους επιχειρηματίες που θα προσλάβουν νέα παιδιά με μισθούς πείνας. 

Αυτοί  που πριν λίγες μέρες έκλαιγαν  με μαύρο δάκρυ για την οικονομική κατάρρευση  των ασφαλιστικών ταμείων , αυτοί που διερρήγνυαν τα ιμάτια τους  για τους διεφθαρμένους  γιατρούς (όχι ότι δεν υπάρχουν και  τέτοιοι) που  έγδερναν  τα ταμεία, είναι αυτοί που   παίρνουν  τα χρήματα από τα ταμεία και τα δωρίζουν ώς κίνητρα  στους επιχειρηματίες.

-Ποιος λοιπόν καταληστεύει τα ταμεία;
-Ποιος λεηλατεί τα χρήματα των εργαζομένων;
-Ποιος είναι η πιο αισχρή και επικίνδυνη συντεχνία; 
-Ποιοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των νέων ανθρώπων για μια θέση εργασίας , για μια θέση στον ήλιο , για ένα κομματι ψωμί, στήνοντας  σύγχρονα σκλαβοπάζαρα ;

Καμία φυλλάδα και κανένα δημοσιογραφικό παπαγαλάκι δεν θα ασχοληθεί γι αυτά.
Kανείς από αυτούς τους "κοπρίτες" δεν θα μιλήσει ότι στο όνομα της "απόκτησης εργασιακής  εμπειρίας" παρέχεται άφθονο και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό στα αρπακτικά του επιχειρείν.
Θα καταπιούν  επίσης τη γλώσσα τους οι Μόσιαλοι , οι Λιαρόπουλοι και όλη  η "σοφία"   των... Schools of Economics.





 κλικ στις εικόνες για να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο