Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πίσω παπά τα στέφανα.


Αργά η γρήγορα ο Λοβέρδος και η κυβέρνησή του θα αναγκαστούν  να μαζέψουν …τουλάχιστον την αλαζονεία τους .
Και έχουμε την άποψη ότι πολύ σύντομα .

Έχοντας πάρει φόρα από  την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την πλήρη αποδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού που επιχείρησε και επέβαλε στο ιδιωτικό τομέα ( με τη βοήθεια και της ξεφωνημένης  συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας αλλά και του σχετικού μουδιάσματος της κοινωνίας) υπερέβη τα εσκαμμένα στο χώρο της Υγείας.
Η μηχανιστική μεταφορά πρακτικών από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας δείχνει αν μη τι άλλο  τουλάχιστον πλήρη ασχετοσύνη …
Γιατί εδώ δεν έχουμε απλή ψήφιση νομοθετημάτων και πάει και τέλειωσε το πράγμα…
Στο χώρο της υγείας κανένα νομοθέτημα , καμία υπουργική απόφαση , κανένα προεδρικό διάταγμα δεν πρόκειται να «περπατήσει» και ο Θεός ο ίδιος να έχει βάλει την υπογραφή του , αν ενεργά δεν συμμετάσχει ο κόσμος της εργασίας στο χώρο της Υγείας, δηλαδή όλοι υγειονομικοί ( γιατροί, νοσηλευτές , διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό, βοηθητικό προσωπικό).
Καμία περιστολή της «σπατάλης» δεν πρόκειται να γίνει, όσες επιτροπές και να μαζέψει, αν  δεν πείσει,  αν δεν συναινέσουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί, αν δεν  ενσωματωθεί αυτό στη συνείδηση των υγειονομικών,.
Και ας κόψει τις δαπάνες και ας κόψει τις προμήθειες, και ας κόψει του μισθούς και   ότι άλλο θέλει.
Γιατί απλά, πολύ σύντομα αυτά θα γυρίσουν ενάντια στον ίδιο το  κόσμο που προσέρχεται στο χώρο της Δημόσιας Υγείας . Ενάντια στους ίδιους τους πολίτες.
Που βλέπουν ότι πρέπει  να αγοράσουν οι ίδιοι τα υλικά για μια εργαστηριακή εξέταση στα Δημόσια νοσοκομεία, που βλέπουν, εν έτει  2011, να  βράζουν νερό σε κατσαρόλες για να καθαρίζουν τα νεογνά σε Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, που βλέπουν χειρουργικές επεμβάσεις  να αναβάλλονται ελλείψει των απαραίτητων υλικών που βλέπουν ….
Και μπορεί μεν ο Λοβέρδος, με τον βολονταρισμό που τον διακρίνει,  να τα γράφει αυτά στις σόλες των παλαιών υποδημάτων του και το μόνο που τον  ενδιαφέρει να είναι να περάσει τις αντιδραστικές αυτές αλλαγές και να πάρει τα εύσημα από την τρόικα , αλλά …υπάρχουν και κάποιες φωνές -πονηρές, που βλέπουν λίγο πιο μακριά από αυτόν, και μάλιστα πολύ κοντά του -που ήδη φωνάζουν «μάινα τα πανιά»!
Ακόμα και σήμερα στην αρθρογραφία του ημερήσιου τύπου δημοσιεύονται τέτοιες ενστάσεις.
Γιατί δεν μπορεί να σταθεί Υπουργός Υγείας που φιλοδοξεί  να στήσει ένα νέο ΕΣΥ και να ισχυρίζεται ότι όταν έχεις καρδιολογικό πρόβλημα πας Καστοριά , αν έχεις νεφρολογικό πας Φλώρινα κλπ κλπ .
 Αυτός περισσότερο για πράκτορας ταξιδιωτικού γραφείου μας μοιάζει παρά για Υπουργός Υγείας!
Μάλλον μετρημένοι είναι οι μήνες του (ή μάλλον  οι μέρες του; ) στο Υπουργείο Υγείας!