Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Επικαιροποίηση της βαρβαρότητας ...(1ον)


 
Μια ελεύθερη  υποκειμενική  μετάφραση αποσπασμάτων του επικαιροποιημένου μνημονίου Νο 4

Κείμενο
*Το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει σταθερό (σελ.3)
*Η πρόοδος ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζεται (σελ.3)
*Είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιεσδήποτε διορθωτικές ενέργειες εάν υπάρξει ανάγκη ανάλογα με τη μεταβολή των συνθηκών.(σελ 4)

Μετάφραση
*Οι τράπεζες να είναι καλά,  
*Δεν θα αφήσουμε λίθον επί λίθου στην κοινωνία
*Εδώ είμαστε να σφίξουμε και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας.


 Κείμενο
* Η βιομηχανική παραγωγή, το λιανικό εμπόριο και η οικοδομική δραστηριότητα καταδεικνύουν μία συνεχιζόμενη συρρίκνωση του παραγόμενου προϊόντος κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του 2011(σελ 5)
*Για το σύνολο του έτους εξακολουθούμε να αναμένουμε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά περίπου 3 τοις εκατό.(σελ 5)
*Η αύξηση του μοναδιαίου κόστους εργασίας απέκτησε αρνητικό πρόσημο κατά το δεύτερο ήμισυ του 2010, συνεισφέροντας έτσι θετικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Σε συνδυασμό με την ασθενή εσωτερική ζήτηση, αυτό αναμένεται να βοηθήσει έτσι ώστε να αντισταθμισθεί η επίπτωση των σημαντικά υψηλοτέρων τιμών εισαγωγών (για το πετρέλαιο και τα άλλα εισαγόμενα βασικά αγαθά) και να οδηγήσει στη μείωση του ελλείμματος του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών περίπου στο 8 τοις εκατό του ΑΕΠ κατά το 2011 (σε σύγκριση με την εκτίμηση για 11 τοις εκατό κατά το 2010).(σελ 5)
*Τέλος, θα πρέπει να σταθεροποιηθούν περισσότερο ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και ευμενείς συνθήκες από πλευράς προσφοράς έτσι ώστε να υποστηριχθεί μία ανάκαμψη που θα στηρίζεται στις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Το υπόλοιπο του μνημονίου εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το πλαίσιο πολιτικής του προγράμματος για την αντιμετώπιση αυτών των συνεχιζόμενων προκλήσεων.(σελ 6)
*Οι τρέχουσες τάσεις προσβλέπουν προς μια δημοσιονομική υστέρηση της τάξεως του ¾ τοις εκατό του ΑΕΠ καθ'όλο το έτος (εξ αιτίας χαμηλότερων προβλέψεων για έσοδα και εξ αιτίας αναθεωρημένων εκτιμήσεων για την απόδοση των μέτρων μας). Θα καθορίσουμε διαρθρωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της υστέρησης μόλις οριστικοποιήσουμε τα λεπτομερή δημοσιονομικά διαρθρωτικά μεταρρυθμιστικά σχέδιά μας τον Μάρτιο (σελ 6)

Μετάφραση
*Η οικονομική δραστηριότητα βυθίζεται έτι περαιτέρω
*Ο παραγόμενος πλούτος στη χώρα μας  μειώνεται συνεχώς(ω τι υπερηφάνεια! ) Φέτος περιμένουμε μια μείωση  του ακόμα 3%
*Αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μειώνουμε το  δημοσιονομικό έλλειμμα, διότι με το τσάκισμα των μεροκάματων και των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων  έπεσε το μισθολογικό κόστος των προϊόντων μας και έτσι οι επιχειρηματίες μας έχουν  τη δυνατότητα να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό σε ανταγωνιστικότερες  τιμές(κάτι από Κίνα μας θυμίζει!) και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν "μία", πέφτει και η εσωτερική ζήτηση  για   εισαγόμενα προϊόντα,  άρα βελτιώνουμε και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών!
*Πρέπει να συνεχίσουμε  το τσάκισμα των εισοδημάτων των εργαζομένων, την διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων και τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο για να… σταθεροποιήσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον!!!.
*Επειδή, παρά τα μέτρα που πήραμε, δεν καταφέραμε να έχουμε τα έσοδα που προβλεπόταν (διότι ως γνωστόν "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος") θα τους "ρίξουμε"  ακόμα μια σειρά από μέτρα και θα τους πάρουμε... ότι έχουν και δεν έχουν!

Κείμενο
Δημόσιες επιχειρήσεις
* Το σχέδιο θα παραθέτει , κατά επιχείρηση: αυξήσεις τιμολογίων, μειώσεις λειτουργικού κόστους, ιεράρχηση των επενδύσεων και προσαρμογές στη μισθοδοσία, τις παροχές και την απασχόληση για την βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Θα καθορίζει τις απαιτούμενες μεταβολές στην καταβολή μερισμάτων και τις μειώσεις επιδοτήσεων για να υπάρξουν εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό (ΣΕΛ 7-8)

Μετάφραση
*Θα αυξήσουμε τα τιμολόγια των παρεχόμενων υπηρεσιών των δημόσιων επιχειρήσεων για να γίνουν… απλησίαστες για το ευρύ κοινό.
*Θα μειώσουμε ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων σε αυτές .
*Θα μειώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες από αυτές (τις δημόσιες επιχειρήσεις).Όποιος θέλει τέτοιες υπηρεσίες μπορεί να βάλει το χέρι στη τσέπη του και να τις αγοράσει  από τον ιδιωτικό τομέα.
*Θα ελαττώσουμε  το προσωπικό που απασχολείται σε αυτές μέσω των απολύσεων και του καθεστώτος "5 αποχωρήσεις: μια πρόσληψη" και θα μειώσουμε κι άλλο τη κρατική χρηματοδότηση προς αυτές και έτσι θα έχουμε ...εξοικονομήσεις από τον προϋπολογισμό!


  το μαρτύριο συνεχίζεται....