Θα μπορούσε να ήταν μια αθώα είδηση αν έμενε κάποιος στον τίτλο της είδησης
Τι πιο απλό; Δυο υφυπουργοί ανταμώσανε και αποφάσισαν να συνεργαστούν στα ζητήματα υγείας…
Όμως όσο συνεχίζει την ανάγνωση αρχίζει να ψυλλιάζεται...
«Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την πορεία της χώρας σας και θέλουμε να συνδράμουμε την προσπάθειά σας για την παροχή καλύτερης φροντίδας υγείας στους πολίτες», δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός Υγείας κ. Stefan Kapferer, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον έλληνα ομόλογό του κ. Μ. Τιμοσίδη.
Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν το μάνατζμεντ, τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και τις προμήθειες, ενώ υπέγραψαν και συμφωνία τριετούς συνεργασίας.
…Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων στη Γερμανία, ο κ. Kapferer είπε ότι σε όποια περιοχή υπήρχαν τρεις κλινικές έμειναν οι δύο και η τρίτη άλλαξε ρόλο.
Απαντώντας σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό, ο γερμανός υφυπουργός Υγείας είπε ότι στη χώρα του βαδίζουν προς την κατεύθυνση της αύξησης των ορίων ηλικίας και της χορήγησης σύνταξης στα 67 έτη.
Τι έχει τελικά αυτή η Γερμανία , πέρα από ότι είναι το αφεντικό στην ΕΕ;
Το αφεντικό πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες. Και ο υποτακτικός πρέπει να αγοράσει!
Αυτή τη σχέση στο χώρο της υγείας, στα "σαλόνια" τη λένε (και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια την αναμεταδίδουν) Ελληνογερμανική νοσοκομειακή συνεργασία!
Ωραία μας έσκασες ρε φίλε !
Τελικά τι πουλάει το αφεντικό;
Μα αυτά που συζήτησαν οι δυο υφυπουργοί(μάνατζμεντ, συγχωνεύσεις και προμήθειες).
Να λοιπόν γιατί γράφαμε τα παρακάτω στις 22 Δεκέμβρη (κλικ εδώ):
«Ως γνωστόν, από το 2007, στο μετοχικό κεφάλαιο του Ιατρικού και στρατηγικός εταίρος έχει τοποθετηθεί ο γιγαντιαίος Γερμανικός όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, ο οποίος διαθέτει συνολικά 100 νοσοκομεία, δυναμικότητας 20.000 κλινών, απασχολεί 36.000 εργαζόμενους και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.
Σημειώστε ότι ο Γερμανικός επιχειρηματικός όμιλος εξειδικεύεται και στη παροχή υπηρεσιών όπως οι ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Νοσοκομείων και οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).Μάλιστα και στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία τόσο για την ανάληψη του management στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στην αγορά και ιδιωτικοποίηση δημόσιων νοσοκομείων τόσου του κέντρου όσο και της περιφέρειας.
Κρατήστε αυτές τις πληροφορίες γιατί …«κοντά –σιμά τα Φώτα».
Τι εννοούμε ;
Διαβάσαμε σήμερα μια ανακοίνωση (πρόκειται για τη τριμηνιαία έκθεση για την Ελληνική Οικονομία) του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Κοινωνικών και Βιομηχανικών Ερευνών) το οποίο στις προτάσεις του για την Ελληνική Οικονομία μεταξύ άλλων αναφέρει:
"…δ) Συγχώνευση κρατικών νοσοκομείων και εξειδίκευσή τους ανάλογα με τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων που περισσεύουν. Κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων τύπου «βασικού μετόχου», που εμποδίζουν τη δημιουργία ιδιωτικών κλινικών και, ιδιαίτερα, διαγνωστικών κέντρων"....
Πάρτι θα κάνει το επιχειρηματικό κεφάλαιο το προσεχές διάστημα στο χώρο της Υγείας !»
Αυτά γράφαμε τότε!
Κάποια απορία φίλες και φίλοι;
Όπως καταλάβατε οι συγχωνεύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και το μάνατζμεντ των συγχωνευμένων νοσοκομείων θα έχουν… έντονο γερμανικό άρωμα.