Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ…


Ενώ ακόμα δεν έχει χαθεί η ηχώ από τις οιμωγές του επιτελείου του Υπουργείου Υγείας για τη… συντεχνία (των γιατρών)  που δεν προσέρχεται στο διάλογο και  άρχισε να εκτυλίσσεται το κουβάρι των εκβιασμών και του σχεδίου της Κυβέρνησης  που είχαμε με προηγούμενες αναρτήσεις μας επισημάνει.

Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε η με Αριθμ. Υ9/137380 απόφαση «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Κανονισμού Παροχών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.)»(κλικ εδώ)
Τι προβλέπει;
Αφαιρεί  τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τους μη συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ γιατρούς στο όνομα της “αδυναμίας ουσιαστικού ελέγχου της συνταγογράφησης από ιδιώτες ιατρούς μη συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ”. Στο ίδιο ΦΕΚ, αφαιρείται και η δυνατότητα είσπραξης από τον ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ του ποσού των (20 €) που προβλέπει το ταμείο όταν επισκέπτεται μη -συμβεβλημένο γιατρό.
Τι είναι αυτό;
Προοίμιο του πλήρους αποκλεισμού των μη συμβεβλημένων με ταμεία γιατρών από τη δυνατότητα διάγνωσης και θεραπείας των ασθενών τους και κυρίως ένας ωμός εκβιασμός ώστε όλοι οι γιατροί να συμβληθούν με το νέο ασφαλιστικό φορέα(ΕΟΠΥΥ) με τις εξευτελιστικές αμοιβές που ετοιμάζουν.
Τι κάνει το Υπουργείο εκτός από το να εκβιάζει;
Ωθεί ένα μεγάλο μέρος γιατρών να μην συμβληθεί με τον υπό εκκόλαψη ΕΟΠΥΥ και έτσι αργά η γρήγορα  να στρέψει τον κόσμο (όσους έχουν ακόμα τα οικονομικά περιθώρια) στις ιδιωτικές ασφαλιστικές ή στην ιδία χρηματοδότηση  της περίθαλψής του.