Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εστίες αντιστασης σ' όλα τα νοσοκομεία-Πανυγειονομικό μέτωπο για την ανατροπή των μέτρων


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ, υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς τις επιλογές της Τρόικας και του Μνημονίου που πρόθυμα υπέγραψε. Αφού μας αφαίρεσε μόνιμα από την περσινή χρονιά πάνω από 2 μισθούς, αφού κατακρεούργησε τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας, αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και εκτίναξε την ανεργία πετώντας στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους, αφού παγιοποίησε το αίσχος των "πέντε αποχωρήσεων έναντι μίας πρόσληψης", κλιμακώνει την επίθεσή της με μπαράζ νομοσχεδίων που προωθεί άμεσα.
   Η αρχή έγινε με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε τους γιατρούς σε πολυήμερη απεργία και κατάληψη του Υπουργείου Υγείας αφού πρώτα γεύτηκαν την τρομοκρατία των ΜΑΤ. Με αυτό επιχειρείται η πλήρης εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, η ιδιωτικοποίηση της Α’ βάθμιας περίθαλψης, η ομογενοποίηση των όποιων παροχών στο ελάχιστο, το κλείσιμο Νοσοκομείων του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, παράλληλα με την αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων από 2,5% σε 4%, την όρθωση περισσότερων ταξικών φραγμών αλλά και εμποδίων στην ελεύθερη πρόσβαση στα Νοσοκομεία και την κατάργηση δικαιωμάτων σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό όλων των κλάδων.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Το όποιο "νέο" μισθολόγιο μπορεί να είναι νέο μα καθόλου ενιαίο.
Βασική του φιλοσοφία οι χαμηλοί βασικοί μισθοί (για ακόμα χαμηλότερες συντάξεις) και η σύνδεση της αμοιβής με τη λεγόμενη παραγωγικότητα. 
Πρακτικά θα υπάρξει και νέα μείωση στους μισθούς που θα συμπιέζονται για πολλά χρόνια προς τα κάτω και το κυριότερο, θα βρίσκονται σε μόνιμη αμφισβήτηση ως προς το ύψος τους, αφού η μη επίτευξη «μετρήσιμων στόχων» θα σημαίνει περικοπές αποδοχών. 
Τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εξατομίκευση της αμοιβής, το σπάσιμο της συλλογικότητας, η επιβολή ενός γενικευμένου κλίματος εντατικοποίησης – πειθάρχησης. 
Προσλήψεις δεν θα γίνονται και ο όγκος δουλειάς θα αυξάνει. 
Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργεί και η αύξηση του ωραρίου εργασίας από 7,5 σε 8 ώρες την ημέρα (κόψιμο υπερωριών – μείωση μισθού).

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
Βασική τους επιλογή είναι η λειτουργία του Δημόσιου Τομέα αποκλειστικά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η μείωση του κόστους λειτουργίας των Νοσοκομείων αποτελεί κύρια επιδίωξή τους. Έτσι προκύπτει η συγχώνευση - κατάργηση – κλείσιμο σειράς Νοσοκομείων. (Έχουν αναφερθεί Αμαλία Φλέμιγκ, Δυτικής Αττικής, Παμμακάριστος, Πατησίων, Σπηλιοπούλειο, Ελπίς, Ιπποκράτειο για την Αττική και αρκετά ακόμα της επαρχίας). Πράγμα που θα σημάνει χειροτέρευση της περίθαλψης του λαού, αφού θα καταργηθούν κρεβάτια, υπάρχουσες λειτουργίες και θα γίνουν μετατάξεις των εργαζομένων. 
Στο τέλος, από ’κει που λείπει προσωπικό στα Νοσοκομεία, θα εμφανίσουν ότι περισσεύουμε κιόλας!!!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ   
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Είναι φανερό ότι χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή  - αντεργατική λαίλαπα. 
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ που πηγαίνουν από διάλογο σε διάλογο και μας οδηγούν από ήττα σε ήττα. Η τελευταία μάλιστα έχει πια ξεδιάντροπα μετατραπεί σε παπαγαλάκι της κυβέρνησης και υπονομεύει ανοιχτά κάθε προσπάθεια αντίδρασης των εργαζομένων.
Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια, να πάμε κόντρα στην λογική της ανάθεσης και της εκπροσώπησης που μας βάζει στο περιθώριο,  να αυτοοργανωθούμε και να μετατρέψουμε τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτησή μας σε συνειδητή δράση. 

Να συγκροτΗσουμε και να ενισχΥσουμε πρωτοβουλΙες και επιτροπΕς παντοΥ σε κΑθε ΝοσοκομεΙο.

Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης στην προοπτική ενός πανυγειονομικού μετώπου για την ανατροπή των μέτρων.
Να συμπορευτούμε με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους εργαζομένων. Αυτό είναι το σπουδαιότερο καθήκον μας. Μόνο έτσι ο αγώνας μας θα γίνει αποτελεσματικός.

·        ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
·        ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
·        ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ