Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Ο κόσμος γνωρίζει τον νοσοκομειακό γιατρό, κυρίως, από τα στοχευμένα δημοσιεύματα περί σκανδάλων, που κάθε φορά εν όψη νέου διαλυτικού νομοσχεδίου, προωθεί στον πουλημένο  τύπο η εκάστοτε κυβέρνηση.
Γνωρίζει τον γιατρό, από τα ονόματα των μεγαλογιατρών, των μεγαλοκαθηγητών, των διαφόρων ''τηλεοπτικών'' αστέρων που κατά καιρούς ''ερωτεύεται'' το σύστημα.
Ο γιατρός της καθημερινότητας, δεν έχει πρόσβαση στην δημοσιότητα και δεν πουλάει σε τηλεθέαση.  Η έντιμη στάση ζωής στον εργασιακό χώρο, ενώ είναι η καθημερινότητα όλων μας, αποσιωπάται σκόπιμα, ώστε να χρησιμοποιεί η πολιτεία τις μεμονωμένες περιπτώσεις επίορκων γιατρών για την απαξίωση της δουλειάς μας με σκοπό να κάνει καταστρεπτικές παρεμβάσεις στο σύστημα  υγείας εις βάρος του λαού.
Τώρα με τις εντολές της τρόικας και της Μέρκελ, η κυβέρνηση προωθεί     την   κατεδάφιση του ΕΣΥ   και του Κοινωνικού Κράτους, αφαιρώντας και το ελάχιστο “ δίχτυ ασφαλείας”  του εργαζόμενου  και του ανήμπορου πολίτη απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που την τελευταία 20ετία κάνουν party στο χώρο της υγείας, λεηλατώντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις τσέπες των πολιτών.
Το νομοσχέδιο του Λοβέρδου είναι η επισφράγιση της άνομης συμφωνίας.
Ακυρώνει την ασφαλή εφημέρευση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, το καταφύγιο για όλους μας την ώρα του κινδύνου, καταστρέφει τον ήδη μοναδικό εγκατεστημένο θεσμό του ιδιώτη οικογενειακού γιατρού, κλείνει επί της ουσίας τα μικρά ιδιωτικά ιατρεία και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ποιότητα υγείας.
Αποτέλεσμα, παραχωρεί την υγεία και το κέρδος από αυτήν σαν επενδυτική διαδικασία, στα επώνυμα διαγνωστικά κέντρα. Μετατρέπει την υγεία από αγαθό και δικαίωμα, σε εμπορεύσιμη, κερδοφόρα χρηματιστηριακή επένδυση.
Η υγεία δεν είναι υπόθεση των υγειονομικών και του υπουργείου οικονομικών. Είναι υπόθεση του λαού, είναι θέμα εθνικού σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, προσωπικές φιλοδοξίες και οικονομικά συμφέροντα.
Η κατάληψη του υπουργείου Υγείας -κερδοφορίας και χυδαίας προσωπικής φιλοδοξίας του  Λοβέρδου εις βάρος του ασθενούς, με την δυναμική που αναπτύσσει,  βάζει επιτακτικά στο τραπέζι πρώτο από όλα τα ζητήματα,
το δικαίωμα υγεία για όλους ισότιμα, σαν πρωταρχικό άξονα διεκδίκησης.
Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ .
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ , ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  4 ΦΛΕΒΑΡΗ  2011