Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ


Γιατί ο τόπος μας ρημάζει και μαζί μ’ αυτόν κι οι ζωές μας.
Γιατί όλα γύρω μας παζαρεύονται και ξεπουλιούνται και μαζί μ’ αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματά μας.
Γιατί το παρόν μας έγινε χειρότερο από το παρελθόν και το μέλλον μας τρισχειρότερο.
Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους και ακόμη περισσότεροι πρόκειται να τις χάσουν.
Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο και με χειρότερες συνθήκες και πληρώνονται λιγότερα ή και ΚΑΘΟΛΟΥ (καθαρίστριες, σεκιουριτάδες, συμβασιούχοι τεχνικοί, ειδικευόμενοι νοσοκομείου…).
 Γιατί αυτοί που μας «κυβερνούν» έχουν υποθηκεύσει τη χώρα, το λαό της και το μέλλον ακόμη των παιδιών μας για την ικανοποίηση των επιταγών ΕΕ- ΔΝΤ.
Γιατί πολύ απλά μια ζωή δουλεύουμε-δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε κάτι καλό για μας και τις οικογένειές μας και απ’ τη μια στιγμή στην άλλη μας τα παίρνουν πίσω και από πάνω μας βρίζουν και μας αποδίδουν ευθύνες για την δική τους κατάντια.
Γιατί γύρω μας εξελίσσεται ένας άγριος ταξικός πόλεμος με έπαθλο την εξόντωση της εργατικής τάξης τόσο οικονομικά όσο ηθικά, ώστε να καταστεί εύκολη λεία στις ορέξεις των αρπακτικών.
Γιατί πρέπει να θυμηθούμε ξανά οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι συνάδελφοι πώς κερδίζονται οι ταξικοί αγώνες. Όχι αναθέτοντας σε εκπροσώπους τη λύση για τα προβλήματά μας, αλλά συμμετέχοντας. Τη δύναμη θα τη βρούμε ο ένας απ’ τον άλλο. Θα ξαναεμπιστευτούμε το συνάδελφο, θα ξαναμοιραστούμε τις αγωνίες και τους φόβους μας και θα ξαναβαδίσουμε το δρόμο του αγώνα ΜΑΖΙ.
Γιατί εμείς οι υγειονομικοί πρέπει να σταματήσουμε τη διάλυση του συστήματος ΥΓΕΙΑΣ (υποβάθμιση ‘η κατάργηση κλινικών νοσοκομείων)  και την πλήρη μετατροπή του σε πεδίο κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, αφήνοντας εκτός περίθαλψης αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Αυτό το κρίμα κανείς μας δεν θέλει να το πάρει. Γιατί η ΥΓΕΙΑ  είναι κοινωνικό αγαθό και όχι χρηματιστηριακό «φιλέτο».
Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
Πρωτοβουλία Υγειονομικών Ενάντια στα Μέτρα