Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010, αποφάσισαν σήμερα  οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Ταυτόχρονα αποφάσισαν να διατυπώσουν και να υποβάλλουν ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για το ζήτημα των εφημεριών όσο και συνολικά του τρόπου  λειτουργίας του Νοσοκομείου , στο νέο Διοικητή του Νοσοκομείου που σύντομα θα αναλάβει καθήκοντα.
Αλλά και στα άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων και της διοίκησης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι  την αποπληρωμή των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010.
Ταυτόχρονα η  ΕΙΝΗ καθώς και τα σωματεία Μετάλλου, εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων συσκέπτονται ξανά στις 19.30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με θέμα το συντονισμό και την οργάνωση των αντιδράσεων. «Απέναντι σε αυτή την πολιτική χρειάζεται μαζική ενωτική απάντηση των εργαζομένων» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και συμπληρώνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στηριχτούν στις μαζικές διαδικασίες και την αλληλεγγύη.«Με ισότιμες και ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο στην περιοχή μας που θα συσπειρώσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη μάχη ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.» καταλήγουν τα σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία συντονισμού.