Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το Εργατικό Κίνημα με ψέμματα και συκοφαντίες δεν βγαίνει μπροστά


Την Κυριακή  11Απριλίου 2010 είχαμε δημοσιεύσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πρέβεζας την οποία μπορείτε να  διαβάσετε  εδώ .
Στο φύλλο της 14ης Απριλίου της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», δημοσιεύεται ένα ρεπορτάζ με τίτλο :  «Αριστερό» κάλεσμα υποταγής» (κλικ εδώ)
Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» , η  Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας στην τελευταία Γενική Συνέλευση στις 11 Απρίλη 2010 μετά από πρόταση της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» αποφάσισε:
Ø      24ωρη απεργία στις 22 Απρίλη, ημέρα που απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ø      την 1η Μάη ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση στον ΟΤΕ.
Ø      Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία στην κατάθεση του αντιασφαλιστικού νόμου.
Ø      Κάλεσμα για μόνιμο αγωνιστικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού.
Στη συνέλευση μειοψήφησαν η πρόταση της ΔΑΣ (ΚΚΕ) για 48ωρη απεργία στις 21-22 Απρίλη και η πρόταση της ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣΟΚ) που κινήθηκε στη λογική της ΓΣΕΕ.
Στις 14-04-2010 πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης», ότι το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Πρέβεζας συντάσσεται πίσω από τη «γραμμή» που χάραξε η ΓΣΕΕ (και φυσικά το μέμφεται γι΄αυτό).
Πώς γίνεται όμως αυτό, αφού η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει στην απεργία στις 22 Απρίλη; (!!!)
Ταυτόχρονα στο εν λόγω άρθρο δεν παρουσιάζεται αλλά και διαστρεβλώνεται η απόφαση της συνέλευσης. Αποσιωπάται και μένει η εντύπωση ότι τα παραπάνω είναι προτάσεις  των «εργοδοτικών» συνδικαλιστών του ΝΑΡ που συμμετέχουν στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ! ΕΛΕΟΣ!!!
Αλήθεια μπροστά σε αυτό το ανελέητο σφυροκόπημα των αντεργατικών μέτρων που βιώνουμε από κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ. Μπροστά σε αυτά που έπονται ,με τις αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, την απελευθέρωση των απολύσεων, την μεθόδευση της πλήρους κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και την πλήρη συναίνεση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που σφυρίζει αδιάφορα, το ζητούμενο είναι μόνο να περάσει η γραμμή του ΠΑΜΕ και αυτό να αποκρυσταλλωθεί σε ψηφαλάκια για το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές ή τα σωματεία να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων, όπου εκεί και μέσα σε αυτά θα γίνεται η αντιπαράθεση και όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα συζητάνε, θα αποφασίζουν και θα οργανώνουν τους αγώνες τους;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουμε συνηθίσει στην λάσπη και τη συκοφαντία κάποιων στελεχών του ΚΚΕ. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί λόγο για να δώσουμε τόπο στην οργή για άλλη μια φορά!
Οι εργατικοί αγώνες πότε δεν είχαν ούτε ποτέ θα έχουν ανάγκη από «πατερούληδες» που να τους επιβάλλουν τη «γραμμή».
Οι αυτόκλητοι προστάτες της εργατικής τάξης έχουν τελειώσει.
Οι εργατικοί αγώνες υπήρξαν και θα ξαναγίνουν νικηφόροι όταν αποφασίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους.
 Όταν με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εποχής μας ,προτάξουν τα συμφέροντά τους και καταρρίψουν τα ψέματα περί «κρίσης» και περί «θυσιών» που πρέπει να κάνουμε όλοι και ενωτικά. Όταν μαζικά και με ανυποχώρητο αγώνα θέσουν τη νέα χάρτα των αναγκών και των δικαιωμάτων του σήμερα, τόσο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Πρέβεζας όσο και για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου!
Από αυτή τη σκοπιά επιστρέφουμε τη λάσπη από εκεί που μας ήρθε!
 Έχουν το θράσος και μιλάνε με χαρακτηρισμούς του τύπου «επαναστάτες του γλυκού νερού», ενώ  έχουν κάνει κοινό προεδρείο στο σωματείο μας με το ΠΑΣΟΚ (αναλογικό γαρ. Μαζί στις καρέκλες και στους αγώνες χώρια).Μάλιστα από την ίδια εφημερίδα μάθαμε ότι στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά βγήκε πρόεδρος του ΠΑΜΕ με ψήφους  της ΝΔ και του ΣΥΝ.(μπράβο σύντροφοι. Προφανώς οι ψήφοι που έχουν να κάνουν με προεδριλίκια δεν είναι εργοδοτικοί και πουλημένοι!)  

22 Απρίλη απεργούμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας να στρατευτούν μαζί μας και να συμμετέχουν στον κοινό συντονισμό κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και στον εκφυλισμό!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Πρέβεζας