Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Νέες απεργίες και μετά την 5η Μαϊου προαναγγέλει η ΑΔΕΔΥ.


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με νέες απεργίες και μετά την απεργία της 5ης Μάη. Η μορφή και ο χρόνος θα συγκεκριμενοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μάη 2010.
 Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε απόφαση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τις εκτιμήσεις της μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό
Η ΑΔΕΔΥ  θεωρεί ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της , έχει κηρύξει ήδη πολιτική χρεοκοπίας και πτώχευσης, φτώχειας και εξαθλίωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων, μικρών, χαμηλών και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Οι κυβερνητικές επιλογές κινούνται ήδη οριακά επί του συντάγματος και δεν έχουν την κοινωνική νομιμοποίηση.
Τις ρητορείες της κυβέρνησης περί «εθνικής ανάγκης» και «εθνικής ενότητας» η ΑΔΕΔΥ τις θεωρεί    άνευ περιεχομένου για τους πολλούς, όπως πάντα συνέβαινε, αλλά και αναιρούμενες όταν τα περί εκχώρησης ή συρρίκνωσης ή αδυναμίας να θέσουμε ως χώρα «κόκκινες γραμμές» στην τρόικα της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, δηλώνουν παράδοση άνευ όρων και ερήμην του ελληνικού λαού.
 Η τριτοβάθμια οργάνωση του Δημόσιου τομέα επισημαίνει  ότι είναι ώρα, μεγαλύτερων σε ένταση, κοινωνικών αγώνων, πρωτοβουλιών και δράσης για πολιτικές λύσεις διεξόδου για την κοινωνία και την παραγωγική οικονομία.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες, κάθε Συνδικάτο και εργαζόμενος δίνουν, πυκνώνουν, δυναμώνουν στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες την αλληλεγγύη, την ελπίδα, την άμεση προοπτική εξόδου από την αθλιότητα της κατάστασης που εγκαθίσταται στη ζωή όλων και εμφανίζεται ως εθνική, υπεύθυνη, μόνη «λύση».
Η απεργία της Τετάρτης 5 Μάη, η καθολική και ενωτική συμμετοχή, είναι άμεση, καθοριστική απάντηση, σταθμός δυναμικής συνέχειας.
Η συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος και ελπίδα για τους εργαζόμενους αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή:ΑΠΕ