Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του συντονιστικού των Σωματείων νομού Ιωαννίνων


Ανακοίνωση του συντονιστικού των  Σωματείων
              
                    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
23-04-2010
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού «στήριξης» Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Ήδη, οι βασικές διατάξεις του ν/σχ για το ασφαλιστικό που είδαν τη δημοσιότητα, καταργούν την κοινωνική ασφάλιση και μετατρέπουν τη σύνταξη σε επίδομα απόρων. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μοχλούς την εισοδηματική και φορολογική πολιτική. Για τους  λόγους  αυτούς  συνεχίζονται οι κοινές συσκέψεις για το συντονισμό των σωματείων.
Tο ελληνικό κράτος έχει μπει κάτω από την εποπτεία της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ξαναζεί μια εξευτελιστική περίοδο. Με την πολιτική  του προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης  καλούμαστε και πάλι οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε τα σπασμένα για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Η συνεχής λήψη περιοριστικών μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων, θα κάνουν αβάσταχτη τη ζωή μας , ενώ παράλληλα θα προσφέρουν νέα κέρδη στις επιχειρήσεις και στις τράπεζες. Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση αναμένεται τελικά να κερδίσουν  και από τη διαχείρισή της!
Για το λόγο αυτό καλούνται όλα τα σωματεία του νομού Ιωαννίνων  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  την Τρίτη 27/04  στις 8.30 μμ στο Ε.Κ.Ι. με θέματα που αφορούν το συντονισμό –προγραμματισμό-οργάνωσης  της δράσης μας  . Με ισότιμες και ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο στην περιοχή μας Ένα μέτωπο που θα συσπειρώσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη μάχη  να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική του ξεθεμελιώματος των κατακτήσεων ενός αιώνα των εργαζομένων!                          
Να ανατραπεί το πρόγραμμα σταθερότητας  κυβέρνησης - Ε.Ε. – ΔΝΤ.
             Απαιτούμε την κρίση να πληρώσει  η ολιγαρχία.

                   Συγκέντρωση  Τρίτη  27/04  Ακαδημία 7.30 μμ
                                
             Για τη πρωτοβουλία συντονισμού:

α) Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.)
β) Σωματείο Μετάλλου 
γ) Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα 
δ) Σύλλογος  Διοικητικού Προσωπικού Πανεπ/μιου Ιωαννίνων
ε) Ε.Λ.Μ.Ε.  Ιωαννίνων.
στ) Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπ/κών
η) Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου –Λευκάδας.
Θ) Σωματείο Δ.Ε.Υ.Α. Ι Ιωαννίνων