Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ , ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 ΜΜ ΣΤΗ «ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ –ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

   ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
       ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 ΜΜ
                       ΣΤΗ  «ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ»
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΕ    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Σε λίγες μέρες,  κάτω πλέον από την ληστρική  κηδεμονία  και  την εποπτεία των επιτηρητών ΕΕ και ΔΝΤ, η κυβέρνηση επισπεύδει  τις προσχεδιασμένες  αντεργατικές ανατροπές στο καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησης, καταθέτοντας   στη Βουλή το  νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Με το σχέδιο αυτό καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την πλήρη εισβολή και επιβολή  των ιδιωτικών  επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της ασφάλισης -συνταξιοδότησης, δημιουργεί προϋποθέσεις για αναγκαστική παραμονή μέχρι και πάνω από 40 χρόνια στη  δουλειά, επιβάλλει περικοπές στους ήδη συνταξιούχους, μειώνει δραματικά (30%-40%) τις συντάξιμες αποδοχές , για  όσες και όσους βέβαια ζήσουν και καταφέρουν να πάρουν σύνταξη. Με τις «ποινικές» οικονομικές   ρήτρες (-6% ετησίως) που  άμεσα θα εφαρμόσει, κάνει απαγορευτική ακόμη και τη σκέψη για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Αυτό ειδικά για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, με τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων καταπονημένη από τα εξοντωτικά ωράρια  εργασίας και τις ιδιαίτερα βαριές  και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, ισοδυναμεί πρακτικά με  βιολογική και ψυχική εξόντωση.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα αυτά τα λαμβάνει γιατί έχουν καταρρεύσει οικονομικά τα ταμεία.
*Πουθενά δεν αναφέρει όμως τις τεράστιες απώλειες που είχαν τα οικονομικά των   ασφαλιστικών ταμείων, όταν για δεκαετίες οι διαδοχικές κυβερνήσεις  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανάγκαζαν τα ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους  στις τράπεζες με μηδενικά επιτόκια ή με επιτόκια πολύ κάτω του πληθωρισμού. Αποθεματικά, που χρησιμοποιούσαν οι επιχειρηματίες για επενδύσεις, δηλαδή για περισσότερα κέρδη,  αλλά και για  καταθέσεις ή και σε off shore εταιρείες .
*Πουθενά δεν αναφέρει για την τεράστια διασπάθιση των αποθεματικών των ταμείων μέσω των περιβόητων σκανδάλων του χρηματιστηρίου και των δομημένων τοξικών ομολόγων.
*Πουθενά δεν αναφέρει  την τεράστια εισφοροδιαφυγή των επιχειρηματιών  με την ουσιαστική κάλυψη των κυβερνήσεων  και εισφοροκλοπή, ως μια αιτία των οικονομικών προβλημάτων  των ταμείων.
*Πουθενά δεν αναφέρει  τα χρωστούμενα, κάθε χρόνο, του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία που επιβάρυναν το οικονομικό τους ισοζύγιο
*Πουθενά δεν αναφέρει τους χιλιάδες αδήλωτους εργαζόμενους (Έλληνες και αλλοδαπούς) που αξιοποιούν οι επιχειρηματίες και που δεν αποδίδουν εισφορές στα ταμεία.
*Πουθενά  δεν αναφέρει  τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, προϊόν των πολιτικών των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), οι οποίοι εφόσον τους παρείχαν μόνιμη εργασία, θα ενίσχυαν τα  ασφαλιστικά ταμεία με  τις εισφορές τους.

Όλα αποδίδονται σε μια ξερή μαθηματική σχέση,  ότι  δηλαδή η αναλογία εργαζομένων προς ασφαλισμένων είναι  1,7:1 στη χώρα μας και αυτό  κάνει «μη βιώσιμο» το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα.
*αποκρύπτοντας ότι αυτή η σχέση προκύπτει γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι στη χώρα μας , που πιθανόν  πλέον αγγίζουν και  το 1 εκατομμύριο και που    αν το σύστημα τους παρείχε μόνιμη πλήρη εργασία θα άλλαζαν δραματικά το συγκεκριμένο δείκτη προς το καλύτερο .
*αποκρύπτοντας ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι  με μερική απασχόληση (δίωρα , τετράωρα κλπ) αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες αδήλωτοι, κυρίως αλλοδαποί,  που αν και σε αυτούς το σύστημα παρείχε μόνιμη σταθερή εργασία και μεριμνούσαν για την νόμιμη  ασφαλιστική τους κάλυψη, θα βελτίωναν ακόμη περισσότερο τον προαναφερόμενο δείκτη εργαζομένων προς ασφαλισμένων.
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι αυτά τα γνωρίζουν και ότι αυτή η απόκρυψη είναι εσκεμμένη. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων , η καταπολέμηση της ανεργίας , της αδήλωτης εργασίας ,  των ελαστικών μορφών απασχόλησης ,της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής, αλλά το χτύπημα και η καταστρατήγηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων  σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ  και του κεφαλαίου.
Δεν  πρέπει να τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να  μας επιβάλουν μια ζωή στη δουλειά και  στο τέλος μια σύνταξη , εφόσον ζήσουμε και την πάρουμε, πείνας και εξαθλίωσης.
Σε αυτή την μαύρη προοπτική ,δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το  γενικό ξεσηκωμό!
Καμιά συναίνεση, καμιά αναμονή!
Ενωμένος ταξικός αγώνας τώρα για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ!
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων τώρα!