Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                   
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ        
nosomeso@gmail.com                                                                              


                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  23/01 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων. Τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν :

-Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νοσοκομείου ως αυτόνομο ΝΠΔΔ με την έκδοση του οργανισμού του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας με έδρα τη πόλη του Αγρινίου .

-Η μη πληρωμή αργιών και υπερωριών για τους μήνες Μάρτιο, Σεπτέμβριο καθώς και η διαφαινόμενη ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ για το μήνα Δεκέμβριο.

Κατόπιν συζήτησης στην οποία κυριάρχησε η έντονη αντίδραση απέναντι  στο σχέδιο εξόντωσης του ΕΣΥ και των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ αποφασίστηκε :

-Nα ζητηθεί άμεσα ραντεβού με τον Διοικητή   προκειμένου να τεθούν υπόψη του ερωτήματα που αφορούν τον οργανισμό που εκδόθηκε (οργανόγραμμα, τρόπο λειτουργίας , εκκρεμότητες σε σχέση με θέσεις εργασίας) όπως και  οι ενστάσεις του Συλλόγου στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που πραγματοποιείτε μέσα από τις συνενώσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων.

-Να τονιστεί στους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να ανεχτούν ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ τους . Εάν γίνει κάτι τέτοιο οι υπεύθυνοι θα μας βρουν απέναντι τους  τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων όσο και στα γραφεία τους.

-Να συμμετέχει με κάθε τρόπο στην ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 31/01/13 ενάντια στη προσπάθεια διάλυσης του ΕΣΥ και του Δημόσιου  Δωρεάν Συστήματος Υγείας .Θα γίνει προσπάθεια, με δηλώσεις συμμετοχής και συνεννόηση με άλλα νοσοκομεία, αντιπροσωπεία να παραβρεθεί στη κινητοποίηση της Αθήνας.

Επίσης να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου . Γι αυτό θα βγει ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου προς τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να προασπίσουν το δικαίωμα όλων μας για πρόσβαση σε Δημόσιες –Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας στο τόπο μας.