Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας:Κάτω τα χέρια από τον κόσμο της εργασίας. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ..


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η κυβέρνηση έδειξε το κυνικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του ΜΕΤΡΟ. Στόχος της είναι να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στο φόβο της απόλυσης για να γίνουν  «παράδειγμα» προς αποφυγή για όλους όσους θέλουν να παλέψουν πραγματικά ενάντια σε αυτή την πολιτική, που θέλει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Γιατί είναι αγώνας ενάντια στις μειώσεις μισθών και τη λιτότητα, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία. Γιατί είναι αγώνας για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών που όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση ξεπουλιούνται και εμπορευματοποιούνται, αγώνας για την υπεράσπιση τoυ δικαιώματος στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες) προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα αυτό. Χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ προσπαθεί με τον «κοινωνικό αυτοματισμό» να στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Δείχνει για μια ακόμα φορά ότι είναι μια κυβέρνηση που επιχειρεί να διαιρέσει το λαό, για να είναι πιο αδύναμος, πιο ευάλωτος στις επιθέσεις. Την πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε. Εξάλλου, αν πράγματι τους ενδιέφερε η ταλαιπωρία των επιβατών, δε θα μείωναν τα δρομολόγια και δε θα αύξαναν τα εισιτήρια, κάνοντας τα Μ.Μ.Μεταφοράς, πολυτέλεια για την εργαζόμενη πλειοψηφία!

Ο αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στις συγκοινωνίες μας αφορά όλους και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Η επόμενη περίοδος είναι κρίσιμη για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας «κατασπαράζουν» έναν έναν. Δεν πρέπει να περιμένουμε «ήσυχα» να έρθει η σειρά μας.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο  κυβέρνησης-τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους, συντρίβοντας κάθε δικαίωμα πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους. Να κινηθούμε μαζί και σε συντονισμό, συνδικάτα και σωματεία και του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα για τη συγκρότηση ενός πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου, με στόχο τη πραγματοποίηση καθολικής γενικής απεργίας διαρκείας με κλειστό όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να φύγουν τώρα η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και τα μνημόνια.
Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Κανένας μόνος του-Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων ΠρέβεζαςΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/1 ΣΤΙΣ 7 μ.μ 

ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ