Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας


                                 ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ
                                 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Σπάρτη 16/1/2013
Η κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη Λακωνία συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Τα ακρωτηριασμένα οργανογράμματα των πρώην νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων περιορίζουν τις δυνατότητες συνέχισης λειτουργίας και ανάπτυξης  των Μονάδων Υγείας του νομού. Μείωση κλινών κατά 30 ,κατάργηση 19 θέσεων ειδικευμένων γιατρών ,κατάργηση 7 ιατρικών τμημάτων είναι κάποιες από τις αλλαγές των νέων οργανισμών.
Η ενοποίηση των δύο νοσοκομείων και η τραγική μείωση του κονδυλίου των εφημεριών για το 2013 ολοκληρώνει την απόλυτη υποβάθμιση της υγείας στη Λακωνία .
Το πρόγραμμα εφημέρευσης του πρώην νοσοκομείου Σπάρτης είναι κάτω από τα όρια της ασφαλούς κάλυψης των ασθενών αν αναλογιστούμε ότι
Νοσηλεύονται ασθενείς  χωρίς καθημερινή  κάλυψη καρδιολόγου
Γίνονται τοκετοί και νοσηλεύονται νεογνά χωρίς καθημερινή κάλυψη παιδιάτρου
Υπάρχουν  μονοεδρικά ή διεδρικά τμήματα με πολλές μέρες το μήνα  χωρίς  εφημεριακή κάλυψη .
Η προσαρμογή των προγραμμάτων εφημέρευσης στα μειωμένα κονδύλια,  που επιχειρεί αυθαίρετα η Διοίκηση του νοσοκομείου Λακωνίας, δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για τους προσερχόμενους και νοσηλευόμενους ασθενείς στις μονάδες υγείας του νομού.
Το πρόγραμμα εφημέρευσης του πρώην νοσοκομείου Μολάων δυστυχώς από ετών είναι κατά τομείς π.χ. η πρώτη προσέγγιση ενός ορθοπεδικού περιστατικού μπορεί να είναι από γιατρό ΩΡΛ και ενός καρδιολογικού από παιδίατρο.
ΟΙ νοσοκομειακοί γιατροί που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών και αναγκάζονται να εφημερεύουν σε εφημερία ετοιμότητας με καθαρή αμοιβή 1,5-2,5 ευρώ περίπου την ώρα. Στο πρώην Νοσοκομείο Σπάρτης  μας χρωστούν από το 2012 δεδουλευμένες εφημερίες  70000 ευρώ ενώ οι συνθήκες εφημέρευσης είναι απαράδεκτες χωρίς τους απαραίτητους κοιτώνες και με τους γιατρούς να αναγκάζονται τις περισσότερες φορές να πληρώνουν και τη σίτισή τους.
Με την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής θα απαξιωθούν οι Μονάδες Υγείας του νομού  σε βαθμό που να καμφθούν οι αντιστάσεις  και το λουκέτο να θεωρείται φυσική εξέλιξη.
Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ στις 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΣΤΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΝΙΧΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ-ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ