Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ετοιμάζουν σχέδιο μαζικών μετακινήσεων , διαθεσιμοτήτων, επανακατάρτισης και απολύσεων του στελεχιακού δυναμικού στο ΕΣΥ.


Μια παράγραφος από τη δήλωση του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου μετά τη συνάντησή  του με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ  Β. Βενιζέλο αφήνει να εννοηθούν πολλά.

Διαβάζουμε λοιπόν από την «Καθημερινή»:
Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «φιλοδοξούμε να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας με πληρότητα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας».
Υπογράμμισε δε ότι στους επόμενους μήνες «πρόκειται να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό που ήδη ετοιμάζουμε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, με γνώμονα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού».

Είχαμε γράψει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας  ότι μετά το Μάρτη θα αρχίσουν οι κρίσεις και η "αξιολόγηση"  νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων και προσωπικού 
Επαναλαμβάνουμε ότι σύντομα θα περάσουμε και σε ένα δεύτερο κύκλο συγχωνεύσεων τμημάτων-κλινικών και νοσοκομείων ή και αλλαγής ρόλου τους με βάση  αυτές τις "αξιολογήσεις".("πληρότητα", "αποδοτικότητα", "ροή ασθενών" κλπ).
Επίσης  αρκετοί εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία θα θεωρηθούν ως «πλεονάζοντες» ή ως «αργούν» ή «σχολάζον» δυναμικό και θα πάρουν …φύλλα πορείας .

Ε, τι άλλο πρέπει να γράψουμε για να ξεσηκωθούν οι πάντες βρε παιδιά στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας;

Η πανυγειονομική απεργία στις 31 του Γενάρη και το  πανελλαδικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στην Αθήνα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.