Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κλείνουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια ΕΟΠΥΥ στην Θεσπρωτία


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΟΠΥΥ.
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Ανάσταση η Θεσπρωτική κοινωνία, μετά την είδηση ότι η Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά (!) καταργεί τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ Ηγουμενίτσας) και τον μηχανολογικό εξοπλισμό τον μεταφέρει στον ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων. Έτσι οι δεκάδες χιλιάδες Θεσπρωτοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΑΕΕ κ.λ.π.) υποχρεωτικά θα προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια, με τις γνωστές σοβαρές συνέπειες. Δηλαδή θα καταβάλλουν τις δαπάνες, για να εισπράξουν το 1/10 απ’ αυτές και μετά από παρέλαση 6μήνου και πλέον. 

Η Κοινωνία είναι θυμωμένη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Κυβέρνησή του επειδή με μυστικό προγραμματισμό αποφάσισε την επιπλέον εξαθλίωση των μελών της. Είναι επίσης οργισμένη με τον Τοπικό Κυβερνητικό βουλευτή Αντώνη Μπέζα, ο οποίος δεν προέβη σε καμιά αντίδραση, γεγονός που, κατά πολλούς, σημαίνει πως ήταν ενήμερος έως και συνεργός αυτής της εγκληματικής ενέργειας. Όπως ασφαλώς είναι σοβαρά υποψιασμένη με τους υπόλοιπους τοπικούς Άρχοντες κι εκπροσώπους φορέων, για τον ωχαδερφισμό και την αδιαφορία τους. Να θυμίσουμε πως ο Προϊστάμενος των εργαστηρίων ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων κ. Παππάς, προκλητικότατα την Τρίτη επιθεώρησε τα μηχανήματα για να κρίνει αν εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων, χωρίς να αντιμετωπίσει καμία αντίδραση από κανέναν! Μετά απ’ όλα αυτά η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, σκέφτεται σοβαρά να προβεί στην κατάληψη του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ, για να προστατέψει τα μηχανήματα των εργαστηρίων.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το υπουργείο υγείας, για την απαράδεκτη απόφαση που πήρε και κοινοποίησε προς το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας, σχετικά με το ξήλωμα και την μεταφορά στα Γιάννενα του βιοχημικού αναλυτή ΑCE του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ. Στην πράξη καταργείται το μικροβιολογικό εργαστήριο που στεγάζεται στο Πολυϊατρείο του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠYΥ στο νομό μας εκτός από την μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα αναγκαστούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να κάνουν τις μικροβιολογικές εξετάσεις αφού θα εξαναγκαστούν είτε να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς, είτε να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Φιλιατών. Ο αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης, δεν έχει τελειωμό. Τσακίζει ότι έχει απομείνει για τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις πρόσθετες δυσκολίες που θα συναντήσουν στο ενδεχόμενο μεταφοράς του. Ταυτόχρονα δείχνει στην ολότητα του το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος που ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης οδηγεί τους εργαζόμενους στην πλήρη και απόλυτη εξαθλίωση. Επιβεβαιώνετε για μια ακόμα φορά η εκτίμηση μας για συγκέντρωση δυνάμεων στην κατεύθυνση ανατροπής του. Καλούμε τους εργαζόμενους και τον Θεσπρωτικό λαό γενικότερα σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου να εμποδίσουμε, όχι μόνο το ξήλωμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα, αλλά και να απαιτήσουμε να διεκδικήσουμε να επανδρωθεί το Πολυϊατρείο του ΙΚΑ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως έτσι ώστε να καλύπτονται και να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες των ασφαλισμένων χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση και ταλαιπωρία. Οι απαράδεκτες αντιλαϊκές – αντεργατικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας δεν πρέπει και δεν θα το επιτρέψουμε να περάσουν.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.
Ηγουμενίτσα 22/01/2013

Πηγή: thesprotos-panta