Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Από το κακό στο χειρότερο. Κυρία Ξενογιαννακοπούλου δώστε λύση ΤΩΡΑ στην Πρέβεζα!


Ένα ένα τμήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας εγγίζουν το όριο λειτουργικής κατάρρευσης.
Εν αρχή ην το Αναισθησιολογικό τμήμα. Δηλαδή  αν θεωρείται πλέον τμήμα αυτό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, με δυο μόνο γιατρούς ,χωρίς εξειδικευμένους νοσηλευτές,  ενίοτε και με ένα  γιατρό, να καλύψει ένα Νοσοκομείο σε διαρκή εφημερία .

Μετά προέκυψε η Μαιευτική Κλινική. Η οποία έχει το προνόμιο να έχει 4 γιατρούς αλλά και… 4 Μαίες ,οι οποίες  Μαίες καλούνται να καλύψουν σε 24ωρη βάση με βάρδιες  το τμήμα.
Αν μέσα στις προσεχείς μέρες δεν βρεθούν Μαίες  να ενισχύσουν το τμήμα, τότε είναι σίγουρο ότι το τμήμα θα λειτουργεί…. μόνο με τους γιατρούς.

 Και πριν λίγο καιρό προέκυψε και η έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών στο Καρδιολογικό Τμήμα μετά την αποχώρηση του εναπομείναντος ειδικευόμενου καρδιολόγου. Παρά το ότι το τμήμα  έχει τρεις θέσεις για ειδικευόμενους καρδιολόγους.
 Ο επόμενος ειδικευόμενος έρχεται το Γενάρη. Μέχρι τότε είναι αδύνατο με το φόρτο εργασίας που έχει το τμήμα αλλά και την περιοχή ευθύνης που καλύπτει, να εφημερεύει καθημερινά μόνο με ένα ειδικευμένο καρδιολόγο.
Αν μέσα στις επόμενες μέρες δεν βρεθεί λύση στην ενίσχυση του τμήματος ,το πιθανότερο είναι το τμήμα να αρχίσει να διακομίζει τα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία.

Και δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.
Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει την υποστελέχωση του νοσοκομείου.
 Έχουμε ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους  φορείς για τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Κανείς δεν μπορεί  πλέον να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε.